Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Romain Grosjean

Grosjean stelt zichzelf ambitieus doel en mikt in 2020 op het podium

Romain Grosjean gaat er in 2020 geen gras over laten groeien. Hij heeft zichzelf een ambitieus doel gesteld. Hij wil het Haas-team haar eerste podiumfinish in de historie van het Formule 1-team schenken.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Romain Grosjean kende aan het begin van zijn Formule 1-carrière een relatief succesvolle periode, gedurende welke hij in dienst van het inmiddels opgedoekte Lotus-team maar liefst tien keer op het podium finishte. Zijn laatste podiumfinish dateert ondertussen van de Belgische Grand Prix van 2015, toen hij in Spa-Francorchamps bovenop het ereschavot werd vergezeld door niemand minder dan Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg.

Als het aan de Fransman ligt komt er in 2020 een einde aan die podiumdroogte. In een Q&A op het Haas-YouTubekanaal krijgt hij namelijk de vraag voorgeschoteld wat hij aankomend seizoen uit zijn Haas-bolide hoopt te kunnen persen, waarop hij zonder blikken of blozen stellig antwoordt: "Een podium, dat zou prachtig zijn."

Mocht dat daadwerkelijk gebeuren, dan zou het tevens de eerste podiumfinish van zijn werkgever Haas zijn, dat sinds 2015 aanwezig is in de koningsklasse van de autosport. De beste prestatie van het team tot nu toe is een vierde en vijfde plaats tijdens de Grand Prix van Oostenrijk in 2018.

Overigens beantwoordt Grosjean nog een hoop andere - soms wat bijzondere - vragen in de Q&A, die in zijn geheel hieronder te bekijken is.

4 reacties