© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Grosjean vreest voor chaos na staande herstarts

08 mrt. 2018 11:50 Jan van der Burgt 0 reacties
Romain Grosjean is geen voorstander van de nieuwe staande herstarts. Vanaf dit seizoen wordt de race na een code rood vanuit stilstand hervat. De Fransman denkt dat dit tot gevaarlijke taferelen kan leiden.

Fransman ziet gevaar in starten op oude, koude banden

Romain Grosjean denkt dat het verschil in banden tot gevaarlijke situaties kan leiden als de race komend seizoen na een neutralisatie opnieuw wordt gestart. Dit gebeurt immers niet meer door middel van een rollende start van achter de safety car, maar met een staande start vanaf de grid.

"Hartstikke gevaarlijk", oordeelt Romain Grosjean. "De een staat op hagelnieuwe banden, terwijl de ander de race op afgetrapte banden moet hervatten."

De Fransman behoorde gisteren tijdens een proefstart tot de laatste categorie en had het hard te halen:  "Het was alsof ik met slicks op een natte baan weg probeerde te rijden. Ik kwam richting het einde van het rechte stuk niet verder dan de vierde versnelling, waar je normaal gesproken makkelijk tot de achtste versnelling komt."

Romain Grosjean vreest voor ravage als coureurs niet meer de beschikking hebben over een nieuwe set banden voor de herstart (wisselen is toegestaan), en niet alleen door snelheidsverschil:

"Je kunt de controle over de auto op deze manier in een rechte lijn al kwijtraken, met alle gevolgen van dien. Ik maak me dan ook zorgen over de veiligheid van deze herstarts en zal dit zeker bespreken met de voorzitter van de Grand Prix Drivers Association, Alexander Wurz."

"Misschien denken andere coureurs er anders over, maar ik voel me niet veilig als ik op oude, koude banden de wedstrijd moet hervatten", besluit Grosjean.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen