© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Grosjean wil met FIA om tafel om eerlijkere straffen te krijgen

13 aug. 2017 07:30 Rik Alkema 0 reacties
Romain Grosjean, de voorzitter van de rijdersbond GPDA, wil met de FIA het gesprek aangaan over de manier waarop Formule 1 coureurs bestraf worden tijdens de GP's. Volgens de Fransman zijn de straffen die nu worden uitgedeeld vaak niet consistent en krijgen de coureurs voor hetzelfde 'vergrijp' een verschillende straf.

Romain Grosjean verbaasd over grote verschillen

Het gesprek dat Grosjean wil met de FIA volgt naar aanleiding van de Grand Prix van Hongarije, waar Max Verstappen wel een straf kreeg na een touché met Daniel Ricciardo, maar Nico Hulkenberg geen straf kreeg na het toucheren van Romain Grosjean.

Er moet daarom duidelijkheid komen over wanneer er wordt gestraft en wat de straf dan moet zijn, vindt Grosjean. 

"Het was een aardige klap, ik vloog zelfs een stukje door de lucht", zei Grosjean tegenover Motorsport.com over zijn touché met Hulkenberg. "Ik zie geen verschil tussen wat Nico deed en wat Max deed, om eerlijk te zijn. Alweer spreken de stewards zichzelf tegen."

Een goed voorbeeld vindt Grosjean het gevecht tussen Verstappen en Vettel in Engeland.

"In Engeland hadden Vettel en Verstappen een mooi gevecht, maar ze gingen wel buiten de baan. Daar werd dat niet bestraft, maar in andere gevallen wel", aldus Grosjean.

Voor aanvang van de volgende wedstrijd in Spa wil Grosjean om de tafel zitten met Charlie Whiting, de wedstrijdleider van de FIA.

"Ik zal met Charlie gaan zitten om duidelijkheid te scheppen over wat wel en niet kan. We willen wel lekker kunnen vechten op de baan, maar we willen geen wheel-banging zoals in de NASCAR."


Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen