© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Grote concurrentie voor Nederlandse GP: 40 circuits tonen interesse in F1-race!

08 sep. 2017 11:05 Ruud Dimmers 0 reacties
Niet alleen in Nederland groeit de populariteit van de Formule 1, maar wereldwijd zien we eenzelfde beeld. Veel organisatoren en circuitbazen hebben interesse in de organisatie van een F1-race.

Volop interesse voor organiseren van Formule 1 races

In Nederland zijn het Zandvoort en Assen die beide erg geïnteresseerd zijn in de organisatie van een Formule 1 race. Zij krijgen flinke concurrentie uit andere landen. 

Sean Bratches van Liberty Media merkt dat de Formule 1 commercieel gezien in de lift zit nu Bernie Ecclestone van het toneel is verdwenen.

"Het afgelopen half jaar hebben liefst veertig landen, steden of gemeenten mijn benaderd. Ze toonden allemaal interesse om een Formule 1 race te organiseren."

Volgens het Concorde Agreement dat nog tot en met 2020 loopt mogen er niet meer dan 25 races per seizoen georganiseerd worden. In 2018 staan er 21 races op de Formule 1 kalender. Veel ruimte voor nieuwe races is er dus ook niet.

Bratches geeft aan dat Liberty ook zoekt naar locaties en partijen die iets toevoegen aan de Formule 1. 

"We zijn veel proactiever dan voorheen en kijken ook naar locaties en steden die een positieve bijdrage kunnen leveren aan ons merk. Daarbij gaat de aandacht uit naar landen met veel race fans of locaties waar veel fans de race kunnen bijwonen, zoals in het centrum van de stad."

De voorkeur van Liberty voor stratencircuits is al vanaf dag een bekend. Daarnaast heeft het openlijk uitgesproken dat het een tweede Grand Prix in Amerika wil organiseren en de Aziatische markt commercieel zeer interessant is voor de F1.

De doelstelling van Bratches is om een gevarieerde Formule 1 kalender op te stellen. Hierbij moet er een mix komen van traditionele circuits, stratencircuit en permanente circuits. Het uitbreiden van het aantal stratencircuits in grote steden staat met stip op nummer een.

Mede door de interesse van Liberty Media voor grote steden en landen/continenten die commercieel gezien interessant zijn, lijken Assen en Zandvoort niet bovenaan het lijstje te staan.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen