Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Grote concurrentie voor Nederlandse GP: 40 circuits tonen interesse in F1-race!

Niet alleen in Nederland groeit de populariteit van de Formule 1, maar wereldwijd zien we eenzelfde beeld. Veel organisatoren en circuitbazen hebben interesse in de organisatie van een F1-race.

In Nederland zijn het Zandvoort en Assen die beide erg geïnteresseerd zijn in de organisatie van een Formule 1 race. Zij krijgen flinke concurrentie uit andere landen. Sean Bratches van Liberty Media merkt dat de Formule 1 commercieel gezien in de lift zit nu Bernie Ecclestone van het toneel is verdwenen. " Het afgelopen half jaar hebben liefst veertig landen, steden of gemeenten mijn benaderd. Ze toonden allemaal interesse om een Formule 1 race te organiseren." Volgens het Concorde Agreement dat nog tot en met 2020 loopt mogen er niet meer dan 25 races per seizoen georganiseerd worden. In 2018 staan er 21 races op de Formule 1 kalender. Veel ruimte voor nieuwe races is er dus ook niet. Bratches geeft aan dat Liberty ook zoekt naar locaties en partijen die iets toevoegen aan de Formule 1. " We zijn veel proactiever dan voorheen en kijken ook naar locaties en steden die een positieve bijdrage kunnen leveren aan ons merk. Daarbij gaat de aandacht uit naar landen met veel race fans of locaties waar veel fans de race kunnen bijwonen, zoals in het centrum van de stad." De voorkeur van Liberty voor stratencircuits is al vanaf dag een bekend. Daarnaast heeft het openlijk uitgesproken dat het een tweede Grand Prix in Amerika wil organiseren en de Aziatische markt commercieel zeer interessant is voor de F1.

De doelstelling van Bratches is om een gevarieerde Formule 1 kalender op te stellen. Hierbij moet er een mix komen van traditionele circuits, stratencircuit en permanente circuits. Het uitbreiden van het aantal stratencircuits in grote steden staat met stip op nummer een. Mede door de interesse van Liberty Media voor grote steden en landen/continenten die commercieel gezien interessant zijn, lijken Assen en Zandvoort niet bovenaan het lijstje te staan.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"