Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Grote F1-baas waarschuwt: Formule 1 2022-kalender mogelijk nog op de schop

Met 23 Grands Prix moet de Formule 1-kalender van 2022 de langste kalender in de geschiedenis worden, maar F1-baas Stefano Domenicali waarschuwt dat nog niets zeker is. Er kan nog van alles worden verplaatst of zelfs worden afgelast.

In 2020 werd de complete Formule 1-kalender opnieuw ingepland, in 2021 werden er meerdere races afgelast en ook in 2022 moeten we rekening houden met eventuele veranderingen door het coronavirus. Formule 1-CEO Stefano Domenicali hoopt dat alle 23 races op de kalender door kunnen gaan, maar blijft realistisch. In gesprek met het Duitse Sport 1 vertelt Domenicali over de interesse van de F1 in nieuwe locaties. "De Verenigde Staten zijn belangrijk voor ons, we werken er hard aan om Miami een succes te maken. Daarnaast moeten we het Verre Oosten niet onderschatten, vooral niet met Guanyu Zhou die voor Alfa Romeo gaat rijden. De interesse uit China blijft groeien, dus hier ligt ook onze focus."

"We moeten de coronapandemie niet onderschatten"

"Een comeback naar Afrika zou daarnaast ook geweldig zijn", aldus de Formule 1-CEO. "Hoe snel dit echter gaat, dat hangt af van de corona-situatie. We moeten de pandemie niet gaan onderschatten. Ook in 2022 moeten we de kalender mogelijk aan nog gaan passen." Tussen 20 maart en 20 november reist de Formule 1, als alles doorgaat, af naar 23 locaties verspreid over de hele wereld. Oude vertrouwde races zoals Australië, Canada, Singapore en Japan moeten in 2022 weer verreden worden. De afgelopen twee jaren werd hier niet geracet door het coronavirus.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"