Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Grote kans op (onweers)buien tijdens Grand Prix van Singapore

In samenwerking met WeerOnline presenteert RacingNews365 het weerbericht voor het GP-weekend in Singapore. Het belooft een interessant weekend te worden. Niet alleen kan Max Verstappen kampioen worden, ook zal het een weekend zijn waar de kans op regenbuien groot is.

Met de Europese races achter de rug, vliegt het Formule 1-circus zowat naar de andere kant van de wereld voor de Grand Prix van Singapore op het Marina Bay Street Circuit. In Singapore zijn de weersomstandigheden heel anders dan hier in Nederland. De race wordt verreden in de avond van Singapore om 20:00 uur plaatselijke tijd, waardoor het ook wel de 'nachtrace' wordt genoemd. Maar door het tijdsverschil van zes uur kunnen we in Nederland gewoon overdag genieten van alle sessies. De eerste en de derde vrije training worden verreden in het uur voor zonsondergang. Alle andere sessies worden verreden onder kunstlicht. Het land kent een tropisch klimaat en het is er het hele jaar door warm en vochtig. Dagelijks tikt het kwik de 30 graden aan en de kans op regen is zowat iedere dag aanwezig. Komend weekend is de buienkans zelfs nog groter dan normaal. De temperatuur zal daarbij rond en boven de 30 graden liggen. Langs de waterkant, waar het Marina Bay Steet Circuit ligt, waait vaak een matige wind.

Op vrijdag is het typisch Singaporees weer: een mix van zon en stapelwolken waarbij er kans is op een onweersbui. Aan het einde van de middag neemt de kans op regenbuien af, waardoor het circuit op vrijdagavond, wanneer de eerste twee trainingen worden verreden, waarschijnlijk gewoon droog blijft. Op de dagen dat het resultaat er echt toe doet, zaterdag en zondag, zullen de buien in Singapore heviger en talrijker zijn. Er kan in een korte tijd veel neerslag vallen en het kan zelfs hevig gaan onweren. Maar ook hier leven de regenbuien vooral overdag op en wordt het minder in de loop van de avond, waardoor de hevigste regenbuien waarschijnlijk in de namiddag voorkomen. De kans op regen- en onweersbuien in het begin van de avond is daardoor nog zeker wel aanzienlijk. Hierdoor is er zowel tijdens de kwalificatie als tijdens de race kans op een natte omstandigheden. Ook bestaat er een scenario waarbij het aan het begin van de sessies nat is en de baan later opdroogt. Dat zal interessant worden voor de bandenstrategie. De buienkans tijdens of net voor de race op zondag is net wat groter dan op zaterdag voor de kwalificatie.

Viaplay
x
Alpine Drastisch besluit rond Ocon niet uitgesloten