Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Singapore 2022

Grote kans op (onweers)buien tijdens Grand Prix van Singapore

In samenwerking met WeerOnline presenteert RacingNews365 het weerbericht voor het GP-weekend in Singapore. Het belooft een interessant weekend te worden. Niet alleen kan Max Verstappen kampioen worden, ook zal het een weekend zijn waar de kans op regenbuien groot is.

XPB 1153554 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met de Europese races achter de rug, vliegt het Formule 1-circus zowat naar de andere kant van de wereld voor de Grand Prix van Singapore op het Marina Bay Street Circuit. In Singapore zijn de weersomstandigheden heel anders dan hier in Nederland.

De race wordt verreden in de avond van Singapore om 20:00 uur plaatselijke tijd, waardoor het ook wel de 'nachtrace' wordt genoemd. Maar door het tijdsverschil van zes uur kunnen we in Nederland gewoon overdag genieten van alle sessies. De eerste en de derde vrije training worden verreden in het uur voor zonsondergang. Alle andere sessies worden verreden onder kunstlicht.

Het land kent een tropisch klimaat en het is er het hele jaar door warm en vochtig. Dagelijks tikt het kwik de 30 graden aan en de kans op regen is zowat iedere dag aanwezig. Komend weekend is de buienkans zelfs nog groter dan normaal. De temperatuur zal daarbij rond en boven de 30 graden liggen. Langs de waterkant, waar het Marina Bay Steet Circuit ligt, waait vaak een matige wind.

			© Weeronline
	© Weeronline

Op vrijdag is het typisch Singaporees weer: een mix van zon en stapelwolken waarbij er kans is op een onweersbui. Aan het einde van de middag neemt de kans op regenbuien af, waardoor het circuit op vrijdagavond, wanneer de eerste twee trainingen worden verreden, waarschijnlijk gewoon droog blijft.

Op de dagen dat het resultaat er echt toe doet, zaterdag en zondag, zullen de buien in Singapore heviger en talrijker zijn. Er kan in een korte tijd veel neerslag vallen en het kan zelfs hevig gaan onweren. Maar ook hier leven de regenbuien vooral overdag op en wordt het minder in de loop van de avond, waardoor de hevigste regenbuien waarschijnlijk in de namiddag voorkomen. De kans op regen- en onweersbuien in het begin van de avond is daardoor nog zeker wel aanzienlijk.

Hierdoor is er zowel tijdens de kwalificatie als tijdens de race kans op een natte omstandigheden. Ook bestaat er een scenario waarbij het aan het begin van de sessies nat is en de baan later opdroogt. Dat zal interessant worden voor de bandenstrategie. De buienkans tijdens of net voor de race op zondag is net wat groter dan op zaterdag voor de kwalificatie.

Ook interessant:

Verstappen moet even wachten op zijn tweede Formule 1-wereldtitel

De Grand Prix van Singapore staat voor de deur en dat betekent natuurlijk dat de mannen van RacingNews365 in de nieuwste Formule 1-podcast weer uitgebreid vooruitblikken op het raceweekend. Beluister de podcast hieronder!

Formule 1 GP Singapore 2022 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023