Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Williams

Grote opluchting bij Williams na doorstaan verplichte crashtests

Het geplaagde Williams heeft een mooie eerste stap gezet richting een beter 2020-seizoen. De nieuwe bolide is namelijk zonder kleerscheuren door de verplichte crashtests heen gekomen. Vorig jaar was dat absoluut niet het geval, geeft Claire Williams toe.

Kubica crash Brazilië 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Pirelli

Williams kende vorig jaar op zijn zachtst gezegd een rampzalig seizoen. Coureurs George Russell en Robert Kubica reden vrijwel steevast achteraan het veld rond, en het team is er dan ook op gebrand om het dit jaar beter te doen.

Vorig seizoen kwam het team twee dagen te laat opdagen bij de testdagen in Barcelona. Claire Williams gaf deze woensdag bij de presentatie van Roy Nissany als officiële testcoureur toe dat het in de aanloop naar het 2019-seizoen een grote puinhoop was binnen de Britse gelederen. Zo kwam het FW42-chassis vorig jaar maar liefst zes keer op rij niet door de crashtests heen, waardoor de ontwikkeling enorme vertraging opliep.

Dit jaar heeft de crashtest in ieder geval geen noemenswaardige problemen opgeleverd voor het team uit Grove en was het klusje in één enkele poging geklaard, zo erkent de teambazin: "Deze winter hebben we een aantal ambitieuze doelen opgesteld. Vooralsnog zijn we goed op weg om deze doelen ook daadwerkelijk te behalen."

"Voor nu is het zaak om onze bolide op aan de start van de testdagen te laten verschijnen. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken. Een van de eerste positieve tekenen is het feit dat we probleemloos door de crashtests heen zijn gekomen, terwijl we daar vorig jaar soms zelfs zes pogingen voor nodig hadden."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Nicholas Latifi

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Opgehelderd Team Redline verklaart 'onzichtbare' crash Verstappen