Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Haas F1 Team

Steiner: "Haas heeft niets te klagen over Ferrari"

Als de nieuwe Haas in de komende races onvoldoende presteert, ligt het in ieder geval niet aan de Ferrari-motor, laat teambaas Günther Steiner tussen de regels doorschemeren. “We hebben niets te klagen.”

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

De wintertests van Team Haas verliepen de voorbije weken redelijk geruisloos. Niet bijzonder snel, ook niet traag. En behoudens een lekke band die resulteerde in een lelijke schuiver van Kevin Magnussen, viel er technisch nauwelijks een wanklank te noteren. Goed Romain Grosjean toucheerde nog even een bandenstapel, maar dat was het dan ook wel.

Als de nieuwe Haas de komende maanden niet uit de verf komt, ligt het in ieder geval niet aan de Ferrari-motor, zo kan worden opgemaakt uit de reactie van teambaas Guenther Steiner op vragen van RacingNews365-verslaggever Aaron Deckers In Barcelona.

"Het is altijd moeilijk om een vergelijk te maken tussen de motor van het ene jaar en het andere", begint de Italiaan uit Zuid-Tirol. "Coureurs klagen trouwens altijd dat ze te weinig vermogen hebben, haha!" Om te vervolgen: "Maar deze motoren zijn behoorlijk uitontwikkeld hoor. Als je ineens 10 pk meer tot je beschikking hebt merk je dat niet eens. Nu, na afloop van de tests kunnen we vaststellen dat we er best gelukkig mee zijn. We hebben geen enkel probleem gehad met de motoren."

Haas staat dit jaar voor de opgave om het rampseizoen 2019 snel weg te poetsen. Het Amerikaanse team eindigde vorig jaar op grote achterstand als negende in het constructeurs-WK. Haas liet alleen ‘lelijke eendje’ Williams (ruim) achter zich.

3 reacties