Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Steiner: "Haas heeft niets te klagen over Ferrari"

Als de nieuwe Haas in de komende races onvoldoende presteert, ligt het in ieder geval niet aan de Ferrari-motor, laat teambaas Günther Steiner tussen de regels doorschemeren. “We hebben niets te klagen.”

Grosjean Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

De wintertests van Team Haas verliepen de voorbije weken redelijk geruisloos. Niet bijzonder snel, ook niet traag. En behoudens een lekke band die resulteerde in een lelijke schuiver van Kevin Magnussen, viel er technisch nauwelijks een wanklank te noteren. Goed Romain Grosjean toucheerde nog even een bandenstapel, maar dat was het dan ook wel.

Als de nieuwe Haas de komende maanden niet uit de verf komt, ligt het in ieder geval niet aan de Ferrari-motor, zo kan worden opgemaakt uit de reactie van teambaas Guenther Steiner op vragen van RacingNews365-verslaggever Aaron Deckers In Barcelona.

"Het is altijd moeilijk om een vergelijk te maken tussen de motor van het ene jaar en het andere", begint de Italiaan uit Zuid-Tirol. "Coureurs klagen trouwens altijd dat ze te weinig vermogen hebben, haha!" Om te vervolgen: "Maar deze motoren zijn behoorlijk uitontwikkeld hoor. Als je ineens 10 pk meer tot je beschikking hebt merk je dat niet eens. Nu, na afloop van de tests kunnen we vaststellen dat we er best gelukkig mee zijn. We hebben geen enkel probleem gehad met de motoren."

Haas staat dit jaar voor de opgave om het rampseizoen 2019 snel weg te poetsen. Het Amerikaanse team eindigde vorig jaar op grote achterstand als negende in het constructeurs-WK. Haas liet alleen ‘lelijke eendje’ Williams (ruim) achter zich.

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Kevin Magnussen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen