Häkkinen heeft tip voor Hamilton en Vettel

07 aug. 2018 09:55 René Oudman 0 reacties
Waar Sebastian Vettel en Lewis Hamilton op jacht zijn naar wat hun vijfde wereldkampioenschapstitel in de Formule 1 moet worden, daar kwam Mika Häkkinen niet verder dan twee kronen. De 49-jarige Fin volgt de koningsklasse van de autosport, waarin hij in 1998 en 1999 de beste van de wereld bleek, nog altijd op de voet en heeft zodoende een tip voor de kampioenschapskandidaten.

"Als je voor een wereldkampioenschap rijdt, mag je geen medelijden met de ander hebben", laat Häkkinen volgens Speedweek optekenen. "Je gebruikt alle kunstjes die binnen je mogelijkheden liggen, om ze te verslaan. Natuurlijk moet het niet op vuil spel uitdraaien, maar alles wat legaal is, moet je inzetten."

"Het is belangrijk om te weten waar de sterke punten van je auto liggen, maar het is even belangrijk om te weten wat de sterke punten van je tegenstander zijn. Een Formule 1-coureur houdt er niet zo van als zijn wagen te warm wordt, of het nu de motor, de remmen, de transmissie of de koppeling betreft. Als je een manier vindt om de boel te koelen, kan je de ander al een stap voor zijn. Dat is een trucje, maar tevens eerlijk."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen