© Pirelli

Nieuwsoverzicht

Hülkenberg cementeert leiding B-kampioenschap ondanks grote achterstand

29 okt. 2018 01:14 René Oudman 0 reacties
Voor het tweede achtereenvolgende weekend scoorde Nico Hülkenberg acht punten en zodoende staat de 31-jarige Duitser op poleposition om het B-kampioenschap te winnen. De Renault-rijder werd zesde, ondanks dat winnaar Max Verstappen hem op liefst twee ronden achterstand reed.

Omdat Haas wederom niet scoorde, lijkt de strijd om de vierde plaats in het constructeurskampioenschap gestreden. Renault heeft inmiddels dertig punten voorsprong op de Amerikaanse equipe.

Hülkenberg weet dat het optreden in Mexico geen schoonheidsprijs verdient, maar dat kan hem weinig interesseren. "P6 is een geschenk", erkent de Hulk na afloop van de race. "We zijn op twee ronden gereden hier, dat is ongelooflijk. Ik neem het echter maar gewoon voor lief. Dit zijn races die je door moet komen", lacht de Emmeriker.

"Iedereen probeert het beste uit haar eigen pakket te halen en dat is ons zowel in Austin als in Mexico-Stad gelukt. We moeten ons echter wel goed beseffen dat deze twee circuits de beste van het laatste viertal aan GP's voor ons zullen zijn", meent Hülkenberg, die denkt dat Renault in Brazilië en Abu Dhabi niet zo ver naar voren zal staan.

In het zogenaamde B-kampioenschap is Hülkenberg de leider, de Renault-rijder heeft 69 punten. Daardoor heeft Sergio Pérez, zijn naaste belager, een achterstand van twaalf punten. Hülkenbergs teammaat Carlos Sainz viel uit in Mexico en blijft zodoende staan op een score van 45 punten.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen