Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hülkenberg cementeert leiding B-kampioenschap ondanks grote achterstand

Voor het tweede achtereenvolgende weekend scoorde Nico Hülkenberg acht punten en zodoende staat de 31-jarige Duitser op poleposition om het B-kampioenschap te winnen. De Renault-rijder werd zesde, ondanks dat winnaar Max Verstappen hem op liefst twee ronden achterstand reed.

Omdat Haas wederom niet scoorde, lijkt de strijd om de vierde plaats in het constructeurskampioenschap gestreden. Renault heeft inmiddels dertig punten voorsprong op de Amerikaanse equipe.

Hülkenberg weet dat het optreden in Mexico geen schoonheidsprijs verdient, maar dat kan hem weinig interesseren. "P6 is een geschenk", erkent de Hulk na afloop van de race. "We zijn op twee ronden gereden hier, dat is ongelooflijk. Ik neem het echter maar gewoon voor lief. Dit zijn races die je door moet komen", lacht de Emmeriker. "Iedereen probeert het beste uit haar eigen pakket te halen en dat is ons zowel in Austin als in Mexico-Stad gelukt. We moeten ons echter wel goed beseffen dat deze twee circuits de beste van het laatste viertal aan GP's voor ons zullen zijn", meent Hülkenberg, die denkt dat Renault in Brazilië en Abu Dhabi niet zo ver naar voren zal staan. In het zogenaamde B-kampioenschap is Hülkenberg de leider, de Renault-rijder heeft 69 punten. Daardoor heeft Sergio Pérez, zijn naaste belager, een achterstand van twaalf punten. Hülkenbergs teammaat Carlos Sainz viel uit in Mexico en blijft zodoende staan op een score van 45 punten.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'