© Renault F1

Nieuwsoverzicht

'Hülkenberg is net zo sterk als Hamilton in kwalificatie'

13 sep. 2017 08:45 Wanda Bisschop 0 reacties
Nico Hülkenberg laat er tijdens de kwalificaties dit seizoen geen twijfel over bestaan. Hij is veruit de beste Renault coureur op de zaterdag. Ook op de zondag trouwens maar vooral op zaterdag komt zijn teamgenoot geen moment in zijn buurt.

Nico Hülkenberg is bezig aan sterk eerste seizoen in dienst van Renault

Door de sterke kwalificaties van Hülkenberg valt het mindere presteren van Palmer dit seizoen nog sterker op. Teambaas Abiteboul neemt Palmer dan ook enigszins in bescherming.

"Palmer mist op zaterdag de snelheid die Hülkenberg wel heeft over één rondje. Tijdens de race lukt het hem echter wel om meer uit zijn auto te halen dan tijdens de kwalificatie."

De Duitser met Nederlandse roots is dit Formule 1 seizoen nog niet eenmaal verslagen door zijn teamgenoot Palmer. Daarmee is hij de enige coureur met een ongeslagen status tijdens de kwalificatie.

Volgens zijn teambaas Abiteboul heeft Lewis Hamilton dan ook mazzel dat Hülkenberg niet over hetzelfde materiaal beschikt. Hoewel Abiteboul het logisch vindt dat de meeste aandacht uitgaat naar Hamilton met zijn polerecord, vindt hij het jammer dat de prestaties van Hülkenberg daardoor minder opvallen.

"Nico is een super goede kwalificatiecoureur. Misschien zelfs wel één van de beste kwalificatiecoureurs van dit moment. Helaas valt dit minder goed op omdat zijn auto minder snel is. Wat hij echter in de kwalificaties presteert, is gezien de omstandigheden echt bijzonder goed."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen