Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hülkenberg: "Noem mij niet 'best of the rest'"

Nico Hülkenberg wacht nog steeds op zijn allereerste podium in de Formule 1, maar moet ook dit seizoen weer genoegen nemen met een bijrol. Inmiddels staat de Renault-coureur zevende in het WK en is hij hard op weg om de titel 'best of the rest' binnen te slepen. Een titel die de Duitser met Nederlandse roots niet meer aan kan horen.

"De titel 'best of the rest' klinkt zo denigrerend", aldus de nummer zeven van het WK in gesprek met het Duitse Auto Motor und Sport . Op de vraag hoe Hülkenberg dan liever wordt genoemd, antwoordt hij gekscherend: "Noem mij liever een coole gast."

De voorsprong van de Duitser op de nummer acht in het WK, Sergio Perez, bedraagt inmiddels twaalf punten. Met nog slechts twee races te gaan, staat The Hulk op pole om het zogenaamde B-kampioenschap naar zich toe te trekken. Ook zijn werkgever Renault doet goede zaken bij de constructeurs. Het Franse team bezet daarin de vierde plek en heeft inmiddels een voorsprong van dertig punten op nummer vijf, Haas F1. Ondanks deze voorsprong gaat de 31-jarige Renault-coureur nog niet rustig achter over leunen. Vooral omdat hij verwacht dat het circuit in Sao Paulo beter past bij de wagen van Haas F1. "Brazilië wordt voor ons een lastige race, omdat het circuit minder geschikt is voor onze wagen. Onze kracht ligt vooral in de negentig graden bochten. Dan kunnen we ons meten met de topteams." "Bij de laatste race in Abu Dhabi zijn we beter in staat om partij te bieden aan Haas, hoewel ook daar het motorvermogen wel een rol speelt. Gelukkig hebben we een mooie buffer opgebouwd met de races in Austin en Mexico."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi