Hülkenberg nuchter na spectaculaire crash: "Koprol stelde niks voor"

25 nov. 2018 19:10 Jan van der Burgt 1 reacties
De salto van Nico Hülkenberg mocht er dan spectaculair uitzien, maar op de Duitser zelf maakte het bijzonder weinig indruk. Hij stapte ongedeerd uit, overigens niet dankzij de halo.

Op de vraag van Ziggo Sport of Nico Hülkenberg was geschrokken van zijn koprol, antwoordt de Duitser dat het voor hem weinig voorstelde: "Van buitenaf ziet het altijd indrukwekkender uit, maar met een salto om de eigen as komen er maar weinig krachten vrij."

Even was Hülkenberg zich sterk bewust van het feit dat er vlammen uit zijn RS18 kwamen, maar ook dat kwam snel goed: "De marshalls waren er snel bij en deden hun werk goed, dus dat was helemaal in orde, maar het is natuurlijk jammer dat de race zo snel voorbij was."

Hülkenberg wil niemand als schuldige aanwijzen voor het onfortuinlijke incident, dat enkel de Renault-coureur de kop kostte. Romain Grosjean, die het tikje gaf, kwam met de schrik vrij: "Ik denk dat het een race-ongeluk was. Ik heb Romain sowieso nooit gezien, ik dacht dat hij van de baan was geraakt."

Als Hülkenberg gevraagd wordt of hij dankbaar is voor de halo, die hem mogelijk zou hebben beschermd bij zijn koprol, geeft de Duitser het tegendeel te kennen: "Volgens mij heeft de halo geen enkele rol gehad in dit ongeluk. Het heeft me hooguit verhinderd om iets sneller en gemakkelijker uit te stappen", aldus Hülkenberg die tot slot nog even aangeeft dat hij écht oke is: "Ik heb geen fysieke klachten. Meer dan een beetje luchtacrobatiek was het niet."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen