© Renault

Nieuwsoverzicht

Hülkenberg waarschuwt: "Renault nog steeds in ontwikkelingsfase"

10 okt. 2018 13:55 René Oudman 2 reacties
Middels een aantal sterke puntenfinishes in de eerste helft van dit Formule 1-seizoen toonde Nico Hülkenberg aan dat werkgever Renault een stap voorwaarts had gezet, in vergelijk met de vorige F1-jaargang. Renault heeft het sinds ze zich op 2019 concentreren echter bijzonder lastig.

De Franse brigade staat nog altijd op de vierde plaats in het constructeurskampioenschap, Haas komt echter met grote stappen dichterbij. Slechts acht puntjes scheiden beide renstallen, tot overmaat van ramp voor Renault kan Haas nog een zesde plaats (ter waarde van acht punten) terugkrijgen.

"Het zit heel erg dicht op elkaar in het middenveld", laat Hülkenberg tijdens de Autosalon van Parijs weten aan L'Équipe. "Onze tegenstanders hebben dit jaar zeker niet stilgezeten. Op het moment komen we bovendien niet heel erg sterk voor de dag", erkent de 31-jarige Duitser, die sinds de zomerstop slechts irn Singapore (één puntje) wist te scoren.

Toch blijft de Hulk hoop houden. "Als we deze vierde plaats vast weten te houden, hebben we ons toch twee plekken verbeterd ten opzichte van 2017, en dat is zeer positief. Bovendien is er achter de schermen hard gewerkt om de juiste mensen in de juiste posities te krijgen. Alles wat we nodig hebben, is nu beschikbaar."

Volgend seizoen krijgt Hülkenberg steun van Daniel Ricciardo, die Red Bull Racing verlaat om bij Renault aan de slag te gaan. De Emmeriker probeert de verwachtingen toch enigszins te temperen. "We willen altijd winnen. Overwinningen en podiums scoren is het doel. Echter: dat gaat een paar jaar kosten. Renault bevindt zich nog steeds in de ontwikkelingsfase. We hebben nu de juiste bouwwerken opgetuigd en op basis daarvan kunnen we in de komende jaren groeien."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen