Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hülkenberg waarschuwt: "Renault nog steeds in ontwikkelingsfase"

Middels een aantal sterke puntenfinishes in de eerste helft van dit Formule 1-seizoen toonde Nico Hülkenberg aan dat werkgever Renault een stap voorwaarts had gezet, in vergelijk met de vorige F1-jaargang. Renault heeft het sinds ze zich op 2019 concentreren echter bijzonder lastig.

De Franse brigade staat nog altijd op de vierde plaats in het constructeurskampioenschap, Haas komt echter met grote stappen dichterbij. Slechts acht puntjes scheiden beide renstallen, tot overmaat van ramp voor Renault kan Haas nog een zesde plaats (ter waarde van acht punten) terugkrijgen.

"Het zit heel erg dicht op elkaar in het middenveld", laat Hülkenberg tijdens de Autosalon van Parijs weten aan L'Équipe . "Onze tegenstanders hebben dit jaar zeker niet stilgezeten. Op het moment komen we bovendien niet heel erg sterk voor de dag", erkent de 31-jarige Duitser, die sinds de zomerstop slechts irn Singapore (één puntje) wist te scoren. Toch blijft de Hulk hoop houden. "Als we deze vierde plaats vast weten te houden, hebben we ons toch twee plekken verbeterd ten opzichte van 2017, en dat is zeer positief. Bovendien is er achter de schermen hard gewerkt om de juiste mensen in de juiste posities te krijgen. Alles wat we nodig hebben, is nu beschikbaar." Volgend seizoen krijgt Hülkenberg steun van Daniel Ricciardo, die Red Bull Racing verlaat om bij Renault aan de slag te gaan. De Emmeriker probeert de verwachtingen toch enigszins te temperen. "We willen altijd winnen. Overwinningen en podiums scoren is het doel. Echter: dat gaat een paar jaar kosten. Renault bevindt zich nog steeds in de ontwikkelingsfase. We hebben nu de juiste bouwwerken opgetuigd en op basis daarvan kunnen we in de komende jaren groeien."

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs