© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Haaienvin verboden in Formule 1 vanaf 2018

24 nov. 2017 20:04 Ruud Dimmers 0 reacties
De haaienvin is vanaf 2018 verboden voor de Formule 1 teams. McLaren gebruikte haar veto om als enige tegen het aanblijven van de haaienvin te stemmen.

McLaren gebruikt veto

De soap rondom de haaienvin is een bijzondere. Zo waren veel teams in de winter van 2016/2017 nog tegen de haaienvin. Red Bull wilde de vin niet eens gebruiken, maar zag zich gedwongen om de haaienvin toe te passen omdat de concurrentie dat ook doet.

Rondom de GP van Spanje werd besloten dat de T-wing en haaienvin in 2018 verboden waren. De teams veranderden de afgelopen periode van gedachten en wilden de haaienvin nu toch behouden. Het aanblijven van de haaienvin was alleen mogelijk als alle teams voor zouden stemmen. McLaren stemde tegen, waarmee het oorspronkelijke verbod op de haaienvin in 2018 van kracht blijft.

Bij McLaren ligt men niet wakker van de kritiek van de andere teams. De regels waren immers al maanden geleden afgestemd laat Eric Boullier van het team weten.

"McLaren heeft het reglement gevolgd. Ik snap niet waarom de andere teams dat niet hebben gedaan. Maanden geleden is er al gestemd en waren we het erover eens om de vin te verwijderen."

"Sommige teams wilden de huidige vin behouden, andere een kleinere versie zoals die van Mercedes en uiteindelijk is besloten om de vin af te schaffen."

"Nu hebben wij de andere teams eraan herinnerd wat we een half jaar geleden afgesproken hebben. Regels zijn regels. Einde discussie."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen