Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haaienvin verboden in Formule 1 vanaf 2018

De haaienvin is vanaf 2018 verboden voor de Formule 1 teams. McLaren gebruikte haar veto om als enige tegen het aanblijven van de haaienvin te stemmen.

De soap rondom de haaienvin is een bijzondere. Zo waren veel teams in de winter van 2016/2017 nog tegen de haaienvin. Red Bull wilde de vin niet eens gebruiken, maar zag zich gedwongen om de haaienvin toe te passen omdat de concurrentie dat ook doet. Rondom de GP van Spanje werd besloten dat de T-wing en haaienvin in 2018 verboden waren. De teams veranderden de afgelopen periode van gedachten en wilden de haaienvin nu toch behouden. Het aanblijven van de haaienvin was alleen mogelijk als alle teams voor zouden stemmen. McLaren stemde tegen, waarmee het oorspronkelijke verbod op de haaienvin in 2018 van kracht blijft.

Bij McLaren ligt men niet wakker van de kritiek van de andere teams. De regels waren immers al maanden geleden afgestemd laat Eric Boullier van het team weten. " McLaren heeft het reglement gevolgd. Ik snap niet waarom de andere teams dat niet hebben gedaan. Maanden geleden is er al gestemd en waren we het erover eens om de vin te verwijderen." " Sommige teams wilden de huidige vin behouden, andere een kleinere versie zoals die van Mercedes en uiteindelijk is besloten om de vin af te schaffen." " Nu hebben wij de andere teams eraan herinnerd wat we een half jaar geleden afgesproken hebben. Regels zijn regels. Einde discussie."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje