Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Haas F1 Team

Haas-baas plaatst vraagtekens bij prestaties Schumacher na nieuwe megacrash

Haas-teambaas Guenther Steiner is niet blij met wederom een zware crash voor Mick Schumacher, die tijdens de Grand Prix van Monaco zijn bolide zag breken door zijn crash. Steiner wil nog kijken wat er nu met hem gaat gebeuren binnen het team.

Schumacher crash Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Mick Schumacher crashte tijdens de Grand Prix van Monaco voor de tweede keer dit Formule 1-seizoen hard. Schumacher kwam er zelf zonder kleerscheuren vanaf, maar dat kan niet gezegd worden over de Haas-bolide. De VF22 lag in twee stukken tegen de muur. Eerder dit jaar in Djedda crashte de Duitser ook al met veel schade als gevolg.

Teambaas Guenther Steiner baalt van het weekend in Monte Carlo. Kevin Magnussen haalde de finish eveneens niet, al kwam dit door een waterlek in zijn motor. Over het incident van Schumacher is Steiner niet te spreken. "Bij Mick zagen we allemaal wat er gebeurde. Het is niet erg bevredigend om weer zo'n grote crash mee te maken."

Wat de consequenties zijn voor Schumacher is niet duidelijk, maar dat het verhaal misschien intern een staartje krijgt, blijkt uit de woorden van zijn teambaas. "We moeten gaan kijken hoe we vanaf hier verder gaan", aldus een zwaar teleurgestelde Steiner.

Schumacher gooit nog geen hoge ogen in 2022

Het is nog niet het seizoen waar Schumacher op had gehoopt. De Haas-coureur staat als een van de weinige coureurs nog op nul WK-punten, terwijl teamgenoot Kevin Magnussen op de tiende plaats van het coureurskampioenschap staat met 15 punten. Vorig jaar wist Schumacher toenmalig teamgenoot Nikita Mazepin te verslaan, maar met de ervaren Magnussen naast zich lukt dit vooralsnog zeker niet.

De crashes helpen hem ook niet bij Haas. Twee zware crashes in zeven races is niet fijn voor een team uit het middenveld, waar het budget een stuk krapper is dan bij de topteams. Schumacher kwalificeerde zich dit jaar tweemaal in de top tien (als we de sprintrace-kwalificatie in Imola meerekenen, red.), maar van punten kwam het nog niet.

Schumacher vindt het zelf storend dat hij crashte, want volgens hem zat de snelheid er goed in. "Het was een kwestie van de auto op het circuit houden, maar helaas lukte mij dit niet. De snelheid voelde goed aan en het voelde alsof we konden aanvallen en pushen. Helaas ging ik iets te wijd, waarschijnlijk zo'n 10 centimeter, en dat was genoeg om alle grip te verliezen. Het resultaat is wat er toen gebeurde."

Ook interessant:

Red Bull mag haar handjes dichtknijpen met foutenfestival Ferrari

Ferrari leek zeker van winst, maar vergooide alles. Hoe kan dat? Dit en meer, waaronder ook de F1-kansen van De Vries, hoor je in deze nieuwe aflevering met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

40 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen