Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas dient bij FIA officieel protest in tegen Force India

Voorafgaand aan de eerste vrije training voor de Grand Prix van Abu Dhabi zal het team van Force India haar beide wagens bij de stewards moeten brengen. Het team van Haas, een grote concurrent, heeft namelijk een officieel protest ingediend bij de FIA.

De bolides van Sergio Pérez en Esteban Ocon moeten vrijdagochtend om 11.00 uur lokale tijd, dat is om 8.00 uur in Nederland, bij de stewards worden gebracht. Aldaar keuren de stewards de wagens.

Reden voor het protest is dat het de laatste Grand Prix van het seizoen is. Mocht Haas iets weten wat de rest van de Formule 1-wereld nog niet weet, dan zullen ze die kaart zo lang als mogelijk tegen de borst willen drukken. Door pas in Abu Dhabi een protest in te dienen, heeft Force India amper tijd om in beroep te gaan. De motiverende factor is waarschijnlijk geld - Haas is naar verluidt nog altijd niet tevreden over de manier waarop Force India is herrezen nadat men onder curatele werd gesteld. Mochten de wagens van Pérez en Ocon niet door de keuring komen, dan dreigt er een uitsluiting.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'