© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Haas: 'Drie motoren-regel geen probleem'

19 feb. 2018 17:40 Arthur Wulms 0 reacties
Gene Haas vindt de drie motoren-regel in tegenstelling tot andere teambazen geen probleem. Hij denkt met Ferrari de meest betrouwbare motor in huis te hebben.

Haas niet bezorgd over motoren limiet

Toen Haas in 2016 de Formule 1 binnenkwam verrasten ze vriend en vijand met een zesde plek tijdens de GP van Australië. Het team heeft een nauwe samenwerking met Ferrari en hierdoor hadden ze begin 2016 een sterke auto. 

Nu twee jaar later heeft het team de nieuwe bolide gepresenteerd. De VF-18 lijkt veel op de Ferrari van 2017. Naast de looks heeft de bolide ook nog steeds de Italiaanse power-unit aan boord. Door deze motoren maakt eigenaar Gene Haas zich geen zorgen over de nieuwe drie motoren-regel. 

Alle teams mogen in 2018 maar drie motoren gebruiken gedurende de 21 Grand Prix’s. Teams als Renault en Red Bull hebben hier hun ongenoegen over uitgesproken. Het Amerikaanse team heeft hier echter geen problemen mee en vertrouwd op de Ferrari-motoren. In 2017 heeft Haas namelijk geen gridstraffen gekregen op basis van motorproblemen. In gesprek met Crash.net geeft Haas zijn mening over de regel. 

''Ik twijfel er niet aan dat we dit seizoen met drie motoren kunnen rijden. Door onze langdurige samenwerking met Ferrari worden de motoren alleen maar betrouwbaarder. Over het algemeen is het verschil tussen de verschillende motoren kleiner geworden. Hierdoor zijn er minder upgrades nodig en gaan de motoren langer mee.'' 

Gene Haas denkt dat het verschil tussen de motorfabrikanten steeds kleiner wordt. Toch is hij er van overtuigd dat zijn team de meest betrouwbare motor in de auto heeft liggen.

''Ik denk niet dat Mercedes of Renault veel voor of achter Ferrari zitten qua snelheid. Het zal ongeveer binnen een halve procent van elkaar zitten. Als we het over de betrouwbaarheid hebben is de Ferrari geweldig.''

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen