Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas erkent: "Beroep tegen diskwalificatie kan twee kanten uit"

Eén van de sterke prestaties die Romain Grosjean neer wist te zetten nadat hij zijn inhaalslag had ingezet, was het behalen van een zesde stek in de Italiaanse GP. De acht punten die daar tegenover stonden, mocht de Fransman echter niet behouden.

Nadat het rivaliserende Renault een beroep aantekende waarin zij de legaliteit van de Haas in twijfel trokken, werd Grosjean door de stewards uit de uitslag gehaald. Haas liet het er niet bij zitten en toog naar de 'Hoge Raad' van de Formule 1, het International Court of Appeal.

In de eerste week van november, dus kort na de Grand Prix van Mexico, wordt de zaak van Grosjean en Haas behandeld door het rechtsorgaan. Haas houdt er zelf een gemengd gevoel aan over: bij monde van teambaas Guenther Steiner liet de Amerikaanse formatie weten dat de uitkomst van het beroep wat hen betreft '50/50' is. "Het kan de goede, en de slechte kant op voor ons", liet Steiner weten. "Ik wil niet zeggen dat ik zeker ben van een goede afloop, want je weet nooit zeker wat er in de toekomst gaat gebeuren. We hebben geen controle over de beslissing van het Court, het enige wat we kunnen doen is ons op de best denkbare manier voorbereiden, samen met onze advocaten." Waar Haas acht punten verloor in Italië, scoorde Renault er door de diskwalificatie van Grosjean twee extra. In plaats van op een negende plaats, werd Carlos Sainz als achtste geklasseerd.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'