Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Haas erkent: "Beroep tegen diskwalificatie kan twee kanten uit"

Eén van de sterke prestaties die Romain Grosjean neer wist te zetten nadat hij zijn inhaalslag had ingezet, was het behalen van een zesde stek in de Italiaanse GP. De acht punten die daar tegenover stonden, mocht de Fransman echter niet behouden.

Nadat het rivaliserende Renault een beroep aantekende waarin zij de legaliteit van de Haas in twijfel trokken, werd Grosjean door de stewards uit de uitslag gehaald. Haas liet het er niet bij zitten en toog naar de 'Hoge Raad' van de Formule 1, het International Court of Appeal.

In de eerste week van november, dus kort na de Grand Prix van Mexico, wordt de zaak van Grosjean en Haas behandeld door het rechtsorgaan. Haas houdt er zelf een gemengd gevoel aan over: bij monde van teambaas Guenther Steiner liet de Amerikaanse formatie weten dat de uitkomst van het beroep wat hen betreft '50/50' is.

"Het kan de goede, en de slechte kant op voor ons", liet Steiner weten. "Ik wil niet zeggen dat ik zeker ben van een goede afloop, want je weet nooit zeker wat er in de toekomst gaat gebeuren. We hebben geen controle over de beslissing van het Court, het enige wat we kunnen doen is ons op de best denkbare manier voorbereiden, samen met onze advocaten."

Waar Haas acht punten verloor in Italië, scoorde Renault er door de diskwalificatie van Grosjean twee extra. In plaats van op een negende plaats, werd Carlos Sainz als achtste geklasseerd.

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto