© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Haas F1 eist duidelijkheid van Liberty Media over toekomst Formule 1

05 mrt. 2018 17:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Sinds vorig jaar staat Liberty Media aan het hoofd van de Formule 1. De nieuwe eigenaren hebben al de nodige veranderingen doorgevoerd maar de grote vraag is vooral welke koers Liberty Media na 2021 gaat varen.

Haas F1 twijfelt over langer verblijf in de Formule 1

Eén ding staat in ieder geval al vast, na 2021 verandert het motorreglement. Daarnaast spelen er nog meerdere zaken waaronder het zogenaamde budgetplafond dat Liberty Media wil instellen.

Vooralsnog laat Liberty Media slechts mondjesmaat wat informatie los. Veelal speldenprikken waar vooral Ferrari al furieus op heeft gereageerd en zelfs dreigt met een vertrek uit de Formule 1 als Liberty Media bepaalde zaken zoals een budgetplafond doorvoert.

Nu heeft ook teambaas Günther Steiner van Haas F1 aan Motorsport-Total laten weten dat hij snel duidelijkheid wil van Liberty Media.

"Iedereen verwacht dat Liberty Media ons een indicatie geeft over wat hun bedoeling is vanaf 2021. Daarmee bedoel ik niet iets als 'het gaat er ongeveer zo en zo uitzien'. Ook als het zo blijft als nu, willen we dat weten."

"Wij zijn niet de enigen die het willen weten. Ook de andere teams willen weten welke motor er gaat komen, welke beperkingen doorgevoerd worden en hoe de inkomsten worden verdeeld. Het is van belang dat we dit tijdig weten zodat we onze richting kunnen bepalen."

Steiner benadrukt dat al deze informatie ook van belang is of Haas F1 na 2021 nog actief is in de Formule 1.

"Als de regel drastisch veranderen, is het nog maar de vraag of je er nog wel deel van wilt uitmaken. Daarom moeten we ook snel duidelijkheid hebben zodat we kunnen beslissen wat we gaan doen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen