Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas F1 eist duidelijkheid van Liberty Media over toekomst Formule 1

Sinds vorig jaar staat Liberty Media aan het hoofd van de Formule 1. De nieuwe eigenaren hebben al de nodige veranderingen doorgevoerd maar de grote vraag is vooral welke koers Liberty Media na 2021 gaat varen.

Eén ding staat in ieder geval al vast, na 2021 verandert het motorreglement. Daarnaast spelen er nog meerdere zaken waaronder het zogenaamde budgetplafond dat Liberty Media wil instellen. Vooralsnog laat Liberty Media slechts mondjesmaat wat informatie los. Veelal speldenprikken waar vooral Ferrari al furieus op heeft gereageerd en zelfs dreigt met een vertrek uit de Formule 1 als Liberty Media bepaalde zaken zoals een budgetplafond doorvoert. Nu heeft ook teambaas Günther Steiner van Haas F1 aan Motorsport-Total laten weten dat hij snel duidelijkheid wil van Liberty Media.

"Iedereen verwacht dat Liberty Media ons een indicatie geeft over wat hun bedoeling is vanaf 2021. Daarmee bedoel ik niet iets als 'het gaat er ongeveer zo en zo uitzien'. Ook als het zo blijft als nu, willen we dat weten." "Wij zijn niet de enigen die het willen weten. Ook de andere teams willen weten welke motor er gaat komen, welke beperkingen doorgevoerd worden en hoe de inkomsten worden verdeeld. Het is van belang dat we dit tijdig weten zodat we onze richting kunnen bepalen." Steiner benadrukt dat al deze informatie ook van belang is of Haas F1 na 2021 nog actief is in de Formule 1. "Als de regel drastisch veranderen, is het nog maar de vraag of je er nog wel deel van wilt uitmaken. Daarom moeten we ook snel duidelijkheid hebben zodat we kunnen beslissen wat we gaan doen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"