Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Haas F1 Team

Haas F1 gooide deur voor Rossi keihard dicht: "Ik kon beter mijn eigen pad bewandelen"

Toen in 2016 Haas F1 debuteerde op de Formule 1-grid was het niet onlogisch geweest als de Amerikaan Alexander Rossi voor dat team had gereden. Het liep anders en volgens de IndyCar-coureur niet op bijster chique wijze.

Haas 2016
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Haas F1 is sinds 2016 actief in de Formule 1 en de enige Amerikaanse formatie op de grid. Destijds ging het er veelvuldig over welke Amerikaanse coureur aan het debuterende team kon worden gelinkt. Danica Patrick werd onder andere genoemd, maar Alexander Rossi zou toch ook een goede kans maken? Hij had immers recente F1-ervaring (Manor in 2015).

Echter, in al die jaren dat Haas F1 in de Formule 1 actief is, heeft er nooit een Amerikaan voor gereden. Rossi was naar eigen zeggen wel dichtbij, maar toch ook niet.

"Er waren gesprekken, maar toen kreeg ik in Monza '15, zonder die uitleg te vergoelijken, te horen dat ze niet in mij geïnteresseerd waren. Ze zeiden: 'We denken dat op dit moment geen enkele Amerikaanse coureur gekwalificeerd is om te racen in de Formule 1. Je kunt het beste je eigen weg gaan'. En dat was het hele gesprek."

Zijn gemaakte afspraken niet nagekomen?

Rossi maalt er nu niet meer om - 'ik ben niet uit op (dramatische, red.) vioolmuziek'. "Uiteindelijk is dit onderdeel van de sport."

Dat wil niet zeggen dat hij niet teleurgesteld is geweest, te meer omdat er blijkbaar toch al wel bepaalde toezeggingen waren gedaan: "Als ik ergens wel een probleem mee heb, is het met het feit dat er commitments zijn aangegaan en dat er bepaalde dingen zijn gezegd en gedaan, maar dat er uiteindelijk niks van terecht is gekomen."

"Maar dat is het hoe leven gaat en hoe het werkt in de praktijk, concludeert Rossi. "Maar uiteindelijk hebben we in zeven jaar tijd geen enkele Amerikaan in een auto van Haas F1 gezien. Vergeet mij, maar ze hebben gewoon niemand erin gezet."

Ook interessant:

Ferrari heeft teamorders nodig in de strijd tegen Verstappen

In Miami gaan Verstappen en Leclerc wederom de strijd met elkaar aan. Dit keer neemt Ferrari upgrades mee. Kunnen de Italianen terugslaan? Of hebben ze daar teamorders voor nodig? Dat en meer bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de onderstaande podcast.

0 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull