Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas F1 gooide deur voor Rossi keihard dicht: "Ik kon beter mijn eigen pad bewandelen"

Toen in 2016 Haas F1 debuteerde op de Formule 1-grid was het niet onlogisch geweest als de Amerikaan Alexander Rossi voor dat team had gereden. Het liep anders en volgens de IndyCar-coureur niet op bijster chique wijze.

Haas F1 is sinds 2016 actief in de Formule 1 en de enige Amerikaanse formatie op de grid. Destijds ging het er veelvuldig over welke Amerikaanse coureur aan het debuterende team kon worden gelinkt. Danica Patrick werd onder andere genoemd, maar Alexander Rossi zou toch ook een goede kans maken? Hij had immers recente F1-ervaring (Manor in 2015). Echter, in al die jaren dat Haas F1 in de Formule 1 actief is, heeft er nooit een Amerikaan voor gereden. Rossi was naar eigen zeggen wel dichtbij, maar toch ook niet. "Er waren gesprekken, maar toen kreeg ik in Monza '15, zonder die uitleg te vergoelijken, te horen dat ze niet in mij geïnteresseerd waren. Ze zeiden: 'We denken dat op dit moment geen enkele Amerikaanse coureur gekwalificeerd is om te racen in de Formule 1. Je kunt het beste je eigen weg gaan'. En dat was het hele gesprek."

Zijn gemaakte afspraken niet nagekomen?

Rossi maalt er nu niet meer om - 'ik ben niet uit op (dramatische, red.) vioolmuziek'. "Uiteindelijk is dit onderdeel van de sport." Dat wil niet zeggen dat hij niet teleurgesteld is geweest, te meer omdat er blijkbaar toch al wel bepaalde toezeggingen waren gedaan: "Als ik ergens wel een probleem mee heb, is het met het feit dat er commitments zijn aangegaan en dat er bepaalde dingen zijn gezegd en gedaan, maar dat er uiteindelijk niks van terecht is gekomen." "Maar dat is het hoe leven gaat en hoe het werkt in de praktijk, concludeert Rossi. "Maar uiteindelijk hebben we in zeven jaar tijd geen enkele Amerikaan in een auto van Haas F1 gezien. Vergeet mij, maar ze hebben gewoon niemand erin gezet."

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap