© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Haas F1 onthult compleet nieuwe livery voor 2019

Het grijs-donkergrijs-rood van het Haas F1 van vorig jaar is niet meer. De kleuren hebben zoals verwacht plaatsgemaakt voor het goud-zwart van de nieuwe hoofdsponsor voor 2019, Rich Energy.

Haas F1 heeft zojuist de nieuwe livery voor het seizoen 2019 gepresenteerd. Geheel volgens verwachting kreeg de kleurstelling van de bolides van de Amerikaanse formatie een totale make-over. Hoofdsponsor Rich Energy is ervoor verantwoordelijk dat de iconische kleurcombinatie goud-zwart (Lotus maakte daar decennia geleden furore mee) terugkeert in de Formule 1.

De bolide waar het laken van af werd getrokken was voor gelegenheid wel al voorzien van vleugels die zijn aangepast aan de nieuwe reglementen voor 2019. Achter het stuur van de Haas F1-bolides van 2019 zitten net als vorig jaar Romain Grosjean en Kevin Magnussen. De daadwerkelijke nieuwe wagen wordt op een later tijdstip voor het eerst aan het publiek getoond, vermoedelijk tijdens de eerste wintertestdag in Barcelona. Van deze bolide werden wel al de eerste afbeeldingen naar buiten gebracht.

Haas F1 is anno 2019 nog altijd het jongste team op de Formule 1-grid. De Amerikaanse inschrijving debuteerde in 2016 en wist vorig jaar al te strijden om de vierde plaats in de strijd tussen de constructeurs. Daarbij werd het vooral geholpen door een nauwe samenwerking met Ferrari, van wie veel onderdelen en kennis wordt ingekocht. Die samenwerking krijgt vanwege wederzijdse tevredenheid over de constructie een vervolg.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen