© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Haas F1 staat open voor samenwerking met ander automerk

07 jan. 2018 09:45 Rik Alkema 0 reacties
Het Formule 1-team van Haas staat open voor een samenwerking met een topmerk uit de autobranche. Recentelijk gingen Aston Martin en Red Bull Racing een samenwerking aan en ook Sauber en Alfa Romeo sloegen de handen ineen. Zo'n soort constructie ziet Haas ook wel zitten, al gaat het niet actief op zoek naar een partner.

Haas ziet een constructie als Sauber/Alfa Romeo wel zitten

Haas F1 begint in 2018 pas aan haar derde seizoen in de Formule 1 en wordt veel geholpen door Ferrari. Een echte samenwerking is er echter niet en zal er ook niet gaan komen.

Maar het team staat wel open voor een samenwerkingsverband met een ander topmerk, laat teambaas Gunther Steiner weten.

Recentelijk sloegen Sauber en Alfa Romeo de handen ineen en nu wordt Maserati genoemd als het volgende merk dat wil gaan instappen. 

Gevraagd naar het idee om samen te werken met Maserati antwoordt Steiner tegenover Autosport.com: "Waarom niet? Wij staan altijd open voor een gesprek."

"Als er mensen zijn die willen praten, dan zullen wij altijd luisteren. Maar het heeft geen prioriteit", voegt Steiner daar aan toe.

In plaats van een samenerwerkingspartner zoekt Haas eigenlijk sponsoren. Vooral financieel gezien kan Haas wel een steuntje in de rug gebruiken. Het team leunt nu nog veel op de investerende eigenaar Gene Haas, maar wil graag op eigen benen staan.

"Sponsors binnenhalen is een prioriteit, maar dat is moeilijk. Dat zie je zelfs bij de topteams."

"We moeten ervoor waken dat we onszelf te goedkoop verkopen. Dan blijf je achter de feiten aanlopen en kan je niet groeien", besluit de teambaas.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen