Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas F1-team troeft concurrenten af met belangrijke mijlpaal voor 2023

Haas heeft als eerste Formule 1-team alle FIA-tests doorstaan met haar nieuwe chassis voor 2023. De Amerikaanse renstal zet hiermee een belangrijke stap in het ontwikkelen van haar gloednieuwe F1-bolide.

Haas is voor zover bekend het eerste Formule 1-team dat de FIA-tests voor 2023 heeft doorstaan. Het chassis en de neus zijn goedgekeurd door het mondiale veiligheidsorgaan van de autosport, wat een belangrijke stap is voor het nieuwe F1-seizoen en de ontwikkelingen van de Haas VF-23. De Amerikaanse renstal troeft met de mijlpaal de andere Formule 1-teams af. Het is naar alle waarschijnlijkheid het eerste team met een groen vinkje achter alle uitgevoerde FIA-tests, al kan het zo zijn dat een ander team al eerder alle tests heeft doorstaan. In dit geval is de mijlpaal niet gedeeld met het grotere publiek. De FIA-tests zijn belangrijk voor de teams. Zonder het doorstaan van de tests mag het chassis namelijk niet worden gebruikt. In de tests wordt er gekeken of het chassis (en in het geval van Haas ook de neus al) conform de reglementen en conform de veiligheidseisen van de F1 is.

1602251460586225665

The chassis and nose for the VF-23 have passed their FIA tests and are officially homologated - a significant landmark in the development of our 2023 car. #HaasF1 pic.twitter.com/xHHeXwuVWV — Haas F1 Team (@HaasF1Team) December 12, 2022

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'