Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Haas F1-team troeft concurrenten af met belangrijke mijlpaal voor 2023

Haas heeft als eerste Formule 1-team alle FIA-tests doorstaan met haar nieuwe chassis voor 2023. De Amerikaanse renstal zet hiermee een belangrijke stap in het ontwikkelen van haar gloednieuwe F1-bolide.

Magnussen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Haas is voor zover bekend het eerste Formule 1-team dat de FIA-tests voor 2023 heeft doorstaan. Het chassis en de neus zijn goedgekeurd door het mondiale veiligheidsorgaan van de autosport, wat een belangrijke stap is voor het nieuwe F1-seizoen en de ontwikkelingen van de Haas VF-23.

De Amerikaanse renstal troeft met de mijlpaal de andere Formule 1-teams af. Het is naar alle waarschijnlijkheid het eerste team met een groen vinkje achter alle uitgevoerde FIA-tests, al kan het zo zijn dat een ander team al eerder alle tests heeft doorstaan. In dit geval is de mijlpaal niet gedeeld met het grotere publiek.

De FIA-tests zijn belangrijk voor de teams. Zonder het doorstaan van de tests mag het chassis namelijk niet worden gebruikt. In de tests wordt er gekeken of het chassis (en in het geval van Haas ook de neus al) conform de reglementen en conform de veiligheidseisen van de F1 is.

Ook interessant:

Oppermachtige Verstappen declasseerde daar iedereen

Max Verstappen reed een dijk van een Formule 1-seizoen. Hij won meerdere Grands Prix met overmacht, maar waar was hij op zijn allerbest? Tom Coronel en Ruud Dimmers geven op aangeven van Joris Mosterdijk hun mening in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde