© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Haas F1: "Topteams ook in 2019 buiten bereik"

27 okt. 2018 13:45 Jan van der Burgt 0 reacties
Tijdens de persconferentie op de vrijdag kreeg Haas F1-teambaas Guenther Steiner de vraag wat de subtoppers kunnen doen om volgend jaar het gat naar Mercedes, Red Bull en Ferrari te dichten. Zijn antwoord was klaar als een klontje.

"Wat we kunnen doen? Als ik eerlijk ben denk ik dat we die teams zonder ingrijpende regelwijzigingen nooit zullen achterhalen. Daarvoor is het gat simpelweg te groot", aldus Haas F1-teambaas Guenther Steiner.

"Volgend jaar zullen we dus opnieuw moeten strijden voor de positie 'best of the rest'. Dat is ons doel. Wellicht dat we met een budgetlimiet vanaf 2021 iets van die achterstand op de topteams af kunnen snoepen, maar tot die tijd maken we in mijn ogen geen enkele kans."

Waar Steiner met Haas F1 nog wel in durft te zetten op de vierde plaats, ziet Sauber-teambaas Fréderic Vasseur P5 als het hoogst haalbare voor de subtoppers die nu de spannende strijd in het middenveld uitvechten.

"Je hebt natuurlijk de drie topteams en de achtervolgende teams, maar ik vermoed dat Renault daar nog ergens tussen hangt. Zij hebben meer (financiële) mogelijkheden tot hun beschikking, maar daarachter ligt het speelveld volledig open."

"We kunnen ons momenteel het ene weekend als zevende kwalificeren om een week later bijvoorbeeld achttiende te staan. We weten echter dat we mee kunnen strijden om de plekjes achter de grote jongens, dus dat is ook ons doel."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen