Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas F1 vangt miljoenen meer dan vorig jaar

Het team van Haas F1 zit er wampjes bij. Ten opzichte van vorig jaar heeft de Amerikaanse formatie naar verluidt zo'n 20 miljoen euro meer te besteden dan vorig jaar.

Natuurlijk is de nieuwe hoofdsponsor van Haas F1 voor een groot deel verantwoordelijk voor die noemenswaardige budgetstijging. Hoeveel Rich Energy in het team pompt is echter niet duidelijk, maar aangezien onderhandelingen met Williams over bedragen van rond de vijftien miljoen stuk liepen, wordt er aangenomen dat de energiedrankjesfabrikant zo'n tien miljoen in Haas F1 pompt.

Daarnaast legde Haas F1 in 2018 beslag op de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap, wat beloond wordt met meer prijzengeld dan toen het team in 2017 als achtste eindigde. Ook dit komt neer op zo'n slordige 10 miljoen euro meer dan het jaar ervoor. Teambaas Guenther Steiner geeft toe dat het team er financieel warmer bij zit dan een jaar geleden, maar de Italiaan acht dat ook noodzakelijk: "Ja, we hebben een nieuwe sponsor, en ja, we krijgen meer prijzengeld, maar de Formule 1 wordt ook jaarlijks duurder. Er komt dus meer binnen, maar er gaat ook weer meer uit."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'