Haas F1: "Vierde plaats mogelijk in Australië al verloren"

16 nov. 2018 10:00 Jan van der Burgt 0 reacties
Haas F1 hield lange tijd de vierde plaats bij de constructeurs in het zicht, maar teambaas Guenther Steiner heeft die strijd opgegeven. De Italiaan denkt de vierde plaats al in Australië te hebben verspeeld.

Het was tijdens de openingsrace in Australië dat beide Haas-bolides uitvielen na problemen met de wheelguns. Er gingen 22 punten verloren en Renault profiteerde volop van de dubbele uitvalbeurt. Met een onderling verschil van 24 punten met nog één race te gaan, is het dus niet overdreven om te stellen dat de vierde plaats bij de constructeurs al in Australië verloren is gegaan.

"Als dat weekend anders was gelopen, hadden we nu vierde gestaan, zo verzuchtte Haas F1-teambaas Guenther Steiner na afloop van de Braziliaanse Grand Prix. "Maar 'als' telt niet. We zijn volwassen, we kunnen er mee leven en alsnog trots zijn op onze prestaties."

Met nog één race te gaan zijn er in theorie nog 43 punten te verdelen, maar Steiner is een realist en legt zich neer bij de vierde plaats in het WK. Met gepaste trots wel te verstaan.

"Soms win je, soms verlies je. We mogen echter tevrededn zijn met P5, wat voor dit team gewoon een hartstikke goed resultaat is. Alleen als er iets magisch gebeurt in Abu Dhabi kan dat nog veranderen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen