Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas F1 ziet prachtig resultaat verloren gaan door pitstopproblemen

Het Haas F1-team leek goed op weg naar een droomstart van het nieuwe Formule 1-team. Grosjean en Magnussen reden sterk op de plaatsen vier en vijf, maar beide rijders kwamen direct na hun pitstop stil te staan.

Kevin Magnussen was de eerste die veel te vroeg uit zijn bolide moest stappen. De oorzaak ervan moet waarschijnlijk gezocht worden in falende wheel guns, zowel bij Magnussen als bij Romain Grosjean. Ongeacht de oorzaak is Magnussen zeer ontdaan. "Dit is een hele bittere pil. We gingen met een ontzettend goed gevoel het weekend in. Vervolgens maakten we de hoge verwachtingen waar, maar moest het op deze hartverscheurende manier eindigen." "W komen echter deze problemen te boven en zullen dit seizoen opnieuw van ons doen spreken" , zo eindigt Magnussen strijdlustig.

Teamgenoot Grosjean moest zijn auto eveneens stilzetten naast de kant van de weg: "Ik reed na de pitstop het circuit op met een los zittend wiel. Het was daarmee niet veilig om door te rijden, dus heb ik de auto direct aan de kant gezet." Grosjean baalt er samen met iedereen in het team van dat Haas mogelijk 22 punten heeft verspeeld, maar ook de Fransman blijft optimistisch. " Nu is iedereen down, maar als we de vorm die we dit weekend hadden vast kunnen houden, zijn we de race ook snel weer vergeten hoor" , aldus Grosjean, die in het duister tast over wat is mis ging met de wheel guns. "De hele winter hadden we nergens last van, dus dit is wel heel vreemd." Het team van Haas heeft een boete gekregen van 8000 euro voor een 'unsafe release'.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"