Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas 'gebruikt' Verstappen voor ontwikkeling Schumacher als coureur

Haas-teambaas Guenther Steiner moedigt het alleen maar aan als Mick Schumacher de strijd aangaat met regerend wereldkampioen Max Verstappen. Dat de Red Bull-bolide dit jaar veel sneller is dan de bolide van Haas, maakt volgens de Italiaan helemaal niets uit.

Mick Schumacher beleefde in Oostenrijk en in Groot-Brittannië zijn twee beste Formule 1-races tot nu toe. Hij scoorde tweemaal punten en staat hiermee vijftiende in het coureurskampioenschap. Hij ging onder meer het gevecht aan met Lewis Hamilton en met regerend wereldkampioen Max Verstappen. De coureurs in het middenveld maken het normaal gesproken niet heel moeilijk voor de snellere topteams, maar Haas-teambaas Guenther Steiner wil hier niets van weten. Hij legt uit dat Schumacher juist erg veel kan leren door keihard te racen tegen Verstappen. Steiner is dan ook lovend over de Nederlander. "Als Max ergens voor vecht... hij weet altijd precies wat hij aan het doen is. Het is ook een van de beste coureurs, al dan niet de beste, in het verdedigen. Een gevecht met hem is dan ook goed voor Mick", zo beredeneert Steiner bij onder andere RacingNews365. Het verdedigen van Verstappen op Schumacher tijdens de race op Silverstone was volgens sommigen op het randje, of daar net overheen. Steiner vindt dat niet erg: "Max wist wat hij aan het doen was en nu weten we in verdere races ook wat mag en wat niet mag. De volgende keer dat deze situatie zich voordoet, moeten dezelfde regels gehandhaafd worden."

Steiner: 'Schumacher moet tegen de beste coureurs racen'

Steiner genoot van het gevecht tussen Verstappen en Schumacher en was niet bang dat het in tranen zou eindigen voor zijn coureur. "Ik was er vrij zeker van dat hij wist wat hij aan het doen was", aldus de Italiaanse teambaas, die het racen alleen maar toe kan juichen. "Het is niet mijn karakter om iets te laten gaan als je er voor kan vechten. Als hij dan eens de kans heeft om te vechten..." Hiermee is Schumacher volgens Steiner bezig met de volgende stap. Een stap die ook nodig was na zijn jaar als rookie. "Aan het eind van vorig jaar zei ik dat het klaar was voor de tweede stap. Nu racen we tegen deze coureurs, wat heel goed is. Hier kan je veel van leren." Vooral tegen Verstappen. "Een gevecht met Max daar leer je veel van. Dan kan je van de besten zien hoe zij het doen, en dan kan hij dit de volgende keer overnemen. Het is dus belangrijk om tegen Max te vechten, in plaats van er gewoon achter te blijven. Dit vormt je als coureur."

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024