Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Guenther Steiner

Haas 'gebruikt' Verstappen voor ontwikkeling Schumacher als coureur

Haas-teambaas Guenther Steiner moedigt het alleen maar aan als Mick Schumacher de strijd aangaat met regerend wereldkampioen Max Verstappen. Dat de Red Bull-bolide dit jaar veel sneller is dan de bolide van Haas, maakt volgens de Italiaan helemaal niets uit.

Verstappen Schumacher Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Mick Schumacher beleefde in Oostenrijk en in Groot-Brittannië zijn twee beste Formule 1-races tot nu toe. Hij scoorde tweemaal punten en staat hiermee vijftiende in het coureurskampioenschap. Hij ging onder meer het gevecht aan met Lewis Hamilton en met regerend wereldkampioen Max Verstappen.

De coureurs in het middenveld maken het normaal gesproken niet heel moeilijk voor de snellere topteams, maar Haas-teambaas Guenther Steiner wil hier niets van weten. Hij legt uit dat Schumacher juist erg veel kan leren door keihard te racen tegen Verstappen. Steiner is dan ook lovend over de Nederlander.

"Als Max ergens voor vecht... hij weet altijd precies wat hij aan het doen is. Het is ook een van de beste coureurs, al dan niet de beste, in het verdedigen. Een gevecht met hem is dan ook goed voor Mick", zo beredeneert Steiner bij onder andere RacingNews365.

Het verdedigen van Verstappen op Schumacher tijdens de race op Silverstone was volgens sommigen op het randje, of daar net overheen. Steiner vindt dat niet erg: "Max wist wat hij aan het doen was en nu weten we in verdere races ook wat mag en wat niet mag. De volgende keer dat deze situatie zich voordoet, moeten dezelfde regels gehandhaafd worden."

Steiner: 'Schumacher moet tegen de beste coureurs racen'

Steiner genoot van het gevecht tussen Verstappen en Schumacher en was niet bang dat het in tranen zou eindigen voor zijn coureur. "Ik was er vrij zeker van dat hij wist wat hij aan het doen was", aldus de Italiaanse teambaas, die het racen alleen maar toe kan juichen. "Het is niet mijn karakter om iets te laten gaan als je er voor kan vechten. Als hij dan eens de kans heeft om te vechten..."

Hiermee is Schumacher volgens Steiner bezig met de volgende stap. Een stap die ook nodig was na zijn jaar als rookie. "Aan het eind van vorig jaar zei ik dat het klaar was voor de tweede stap. Nu racen we tegen deze coureurs, wat heel goed is. Hier kan je veel van leren."

Vooral tegen Verstappen. "Een gevecht met Max daar leer je veel van. Dan kan je van de besten zien hoe zij het doen, en dan kan hij dit de volgende keer overnemen. Het is dus belangrijk om tegen Max te vechten, in plaats van er gewoon achter te blijven. Dit vormt je als coureur."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben een structureel probleem

De Oostenrijkse GP was een enerverende. Want hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk over de Ferrari-problemen? Of van het wangedrag van enkele 'supporters' naast de baan?

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

16 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"