Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Haas getroffen door Ferrari-probleem: "Terug naar de tekentafel"

Haas beleefde de kwalificatie voor de GP van Spanje met een lach en een traan. Maar op zondag bleef er van die lach weinig over. Met P15 en P18 als eindresultaat, werd het een teleurstellende dag voor Haas.

Hulkenberg Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ondanks dat Kevin Magnussen al in Q1 werd uitgeschakeld, zorgde de uitmuntende kwalificatie van Nico Hulkenberg voor blije gezichten op zaterdag bij Haas. De Duitser kwalificeerde zich als zevende. Maar op zondag bleef er van die P7 maar weinig over. Mede door problemen met de banden zakte Hulkenberg uiteindelijk terug naar P15.

Het onvermogen om banden competitief te houden en bandenslijtage goed te managen tijdens de race is al regelmatig een zwak punt geweest van Haas dit seizoen en zorgde ervoor dat veelbelovende startpositie niet konden worden verzilverd. In Spanje moest het Amerikaanse team uiteindelijk drie keer een pitstop maken, één meer dan de andere teams. Teambaas Guenther Steiner vindt dat het team "terug naar de tekentafel" moet om de problemen te begrijpen. Problemen waar Ferrari, die de motor en andere onderdelen levert aan Haas, ook mee kampt.

"Het was nogal een teleurstellend resultaat in Spanje", zegt Steiner. "We konden de banden gewoon niet in leven houden. We hebben één pitstop meer gemaakt dan de rest, maar zelfs als we niet gestopt waren, waren we langzamer gegaan en toch geëindigd op de plekken die we nu hebben. We moeten terug naar de tekentafel en proberen een oplossing te vinden voor onze bandenslijtage."

Forbidden

Weddenschappen Kevin Magnussen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken