Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas hard voor blunderende Grosjean: 'Deze fouten verwacht je zelfs van een rookie niet'

Romain Grosjean was de schlemiel van de GP van Azerbeidzjan. Achter de Safety Car spinde de Fransman tijdens het opwarmen van zijn banden. Een domme fout die het team veel punten kostte.

2018 is vooralsnog niet het seizoen van Romain Grosjean. Na vier races staat de teller nog op nul WK-punten, terwijl de bolide van Haas F1 competitief is. In de straten van Baku leek de Fransman van de hatelijke nul af te komen, tot hij zijn bolide in de muur parkeerde. Grosjean ging de hele wereld over, want crashen achter de Safety Car is een blunder van jewelste. Teambaas Steiner is dan ook vernietigend in zijn oordeel: "Je verwacht een dergelijke fout niet eens van een rookie of iemand anders." "Ik vind dat we het potentieel van onze auto niet benutten. We zouden veel meer punten gescoord moeten hebben dit seizoen. De auto presteert uitstekend."

In Baku leek een mooi resultaat mogelijk te zijn voor het team. Grosjean begon achteraan, maar wist zichzelf op te werken naar een zesde plaats. Zijn crash zorgde ervoor dat het team met lege handen naar huis ging. "Tijdens de race lieten we onze snelheid zien. Romain lag achter Perez en dat was op basis van onze pure snelheid. Dankzij de safety car werd dit een zesde plaats, maar enkele minuten laten stonden we met lege handen."

qLj9CxY2PCY

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"