Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas: 'Het talent van Magnussen komt er eindelijk uit'

Kevin Magnussen lijkt in 2018 de vorm te hebben gevonden waar de Deen al lange tijd naar op zoek was. Guenther Steiner, teambaas van Haas F1, is dan ook tevreden over hem.

Kevin Magnussen begon in 2014 hoopvol aan zijn Formule 1-carrière. De Deen eindigde direct op het podium in Australië, maar moest het de rest van het seizoen doen met een handvol punten. Sindsdien kwakkelt 'KMag' zichtbaar met zijn vorm. Het seizoen 2018 is Magnussen ijzersterk begonnen, zowel in de kwalificatie als tijdens de races scoort de Deen uitstekend. Met twee puntenfinishes, en zelfs een evenaring van het beste Haas-resultaat bij de Grand Prix van Bahrein, lijkt de Deen sterker dan ooit. Haas F1-teambaas Guenther Steiner is meer dan tevreden over de prestaties van Magnussen, zo laat hij op de teamsite weten: "Hij houdt van de auto en onze auto is goed. Deze combinatie geeft hem vertrouwen. Kevin moet daarbij opletten dat hij niet over de limiet gaat. Hij gelooft in zichzelf en dat hij zich kan bewijzen met onze auto."

Vorig seizoen presteerde Magnussen wisselvallig, wat volgens Steiner nog bij het leerproces hoorde. "Ik denk dat het cruciaal is dat hij nu voor het tweede achtereenvolgende jaar voor ons team uitkomt. Dit heeft hij nog niet eerder gehad in zijn F1-carrière. In zijn eerste jaar moest hij iedereen leren kennen. Kevin houdt van de atmosfeer binnen het team. Een tweede seizoen bij een team is nieuw voor hem, maar helpt hem om zijn talent te tonen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"