Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Haas kondigt vervanger Magnussen aan voor GP Azerbeidzjan

Oliver Bearman mag zich opmaken voor zijn tweede Grand Prix in de Formule 1. De Brit is de vervanger van de geschorste Kevin Magnussen in Azerbeidzjan.

Magnussen FP1 Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Haas verschijnt noodgedwongen met een andere coureur aan de start in Azerbeidzjan. Kevin Magnussen is namelijk voor één race geschorst na een incident met Pierre Gasly in Italië. De Deen kreeg twee strafpunten op zijn superlicentie en bracht zijn totaal zo naar twaalf, waardoor automatisch een schorsing volgt. 

Oliver Bearman is zijn vervanger, maakt Haas bekend. De talentvolle Brit is momenteel actief in de Formule 2 en werd eerder al aangekondigd als fulltime Haas-coureur voor 2025. Bearman mag zich zo opmaken voor zijn tweede Formule 1-race na zijn Ferrari-debuut in Saoedi-Arabië, waar hij inviel voor Carlos Sainz en als zevende over de streep kwam.

Bearman is blij dat hij de kans krijgt. "Het is zeker een grotere uitdaging om als reservecoureur aan de start te verschijnen. Desondanks heb ik het geluk dat ik het eerder dit jaar al eens heb gedaan met Ferrari, dus die ervaring kan ik goed gebruiken. Ik heb dit seizoen ook vier vrije trainingen afgewerkt met Haas. Dat is ongetwijfeld waardevol voor het raceweekend in Bakoe. Het team is in vorm en ik zal mijn best doen om me optimaal voor te bereiden. Het doel is om een solide weekend af te werken in Azerbeidzjan."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen snapt helemaal niets van wedstrijdleiding: "Waarom doe je dat?!"