Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Haas maakt motorpartner voor komende jaren bekend

Het team van Haas heeft bekendgemaakt dat ze tot en met 2028 met Ferrari-motoren blijven rijden in de Formule 1. De technische samenwerking tussen het Amerikaanse team en de Scuderia blijft de komende jaren zo nog bestaan.

Hulkenberg FP3 Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Haas en Ferrari blijven ook de komende jaren met elkaar samenwerken. De twee partijen verlengen de technische samenwerking en dat betekent gelijk dat Haas tot en met 2028 met Ferrari-motoren blijft rijden in de Formule 1. De verlengde overeenkomst zorgt ervoor dat er stabiliteit is voor de lange termijn voor het Amerikaanse team, zeker met de nieuwe motorreglementen die in 2026 worden geïntroduceerd.

Vanaf dat jaar is er meer vermogen beschikbaar vanuit de hybride componenten om zo de duurzaamheid te verbeteren, terwijl de verbeterde motoren voor het eerst ook op volledig duurzame brandstoffen zullen rijden. "Ik vind het geweldig om onze relatie met Scuderia Ferrari te verlengen tot en met 2028", zo begint Haas-teambaas Ayao Komatsu zijn verhaal.

"Als organisatie hebben we alleen maar met Ferrari-motoren geracet en om die voortdurende stabiliteit te hebben op weg naar de volgende set van reglementen voor de motoren, is een belangrijk onderdeel van onze voortdurende ontwikkeling. De relatie met Scuderia Ferrari is altijd speciaal geweest voor ons. Ze waren belangrijk in de fase dat het team werd opgericht en ze zijn een waardevolle technische partner gebleven gedurende de afgelopen negen seizoenen. Deze aankondiging is weer een voorbeeld van de langetermijnambitie van Haas. Onze investering en groei in de sport gaat door", zo sluit Komatsu af.

Ook interessant:

Na een weekje rust dendert de Formule 1 weer door met de Grand Prix van Hongarije! De Hungaroring staat garant voor spektakel en is dit jaar extra belangrijk wegens de pikorde van de afgelopen weken. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk zien een cruciale test voor Max Verstappen en Red Bull en vertellen je er alles over in een kakelverse aflevering van de RacingNews365 Formule 1-podcast!

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'