Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Haas mist deadline en heeft daardoor minder updates op nieuwe wagen

Een overgangsjaar, zo noemt Guenther Steiner het komende kalenderjaar voor Haas. In aanloop naar het 2021-seizoen heeft hij zowel goed als slecht nieuws te melden aan de fans van het team.

Guenther Steiner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas F1

Laten we meteen met het goede nieuws in huis vallen voor iedereen die het Haas-team een warm hart toedraagt: het team ligt op schema voor het begin van het komende seizoen. In gesprek met Auto Motor und Sport laat teambaas Guenther Steiner weten dat de wagen al halverwege februari op vier wielen zal staan en klaar is om de baan op te gaan.

Maar, het zal helaas even duren voordat dat echt gaat gebeuren en voordat alles getest kan worden. De standaard 'fire up' van de motor die alle teams voorafgaand aan het seizoen doen, kan voor Haas pas tijdens de testdagen in Bahrein worden uitgevoerd. Er is namelijk Ferrari-personeel nodig om de motor op te starten, maar de Italianen kunnen vanwege alle reisrestricties niet naar Groot-Brittannië afreizen.

Dit jaar bouwt Haas voor het eerst haar bolide in haar fabriek in Engeland, omdat veel onderdelen van vorig jaar, die ook dit jaar op de auto zullen zitten, daar al zijn. Logistiek gezien is dat handiger, legt Steiner uit. Hijzelf kan echter ook de fabriek niet bezoeken om te zien hoe alles vordert, omdat hij anders twee weken in quarantaine zou moeten gaan. Gelukkig voor Haas zijn er voor topsporters wel uitzonderingen en dus mogen Mick Schumacher en Nikita Mazepin wel naar Groot-Brittannië afreizen om daar hun stoeltjes aangemeten te krijgen.

Het slechte nieuws voor de Haas-fans is dat het team er voor heeft gekozen om de toegestane updates aan zich voorbij te laten gaan. De ontwikkeling van het chassis werd bevroren, maar elk team krijgt toch twee 'tokens' die ze in kunnen zetten om bepaalde onderdelen aan te pakken. Haas heeft die kans dus aan zich voorbij moeten laten gaan, omdat ze door alle onzekerheid de deadline voor het inzetten van de tokens misten.

Toch komen er wel wat nieuwe onderdelen, namelijk onderdelen die ze inkopen bij Ferrari, zoals de motor en de versnellingsbak. Zelf voert het team ook wat aerodynamische wijzigingen door, die vooral voortvloeien uit de wijzigingen aan de vloer die komend seizoen verplicht zijn. Als het aan de Amerikaanse renstal ligt wordt de focus daarna snel verlegd op 2022, want dan hoopt met weer mee te kunnen vechten om de punten met een gloednieuwe wagen.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Haas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull