Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Haas nestelt zich in blessuretijd testdagen naast Verstappen bovenaan het scorebord

Haas mocht nog wat langer doortesten dan de andere teams en Mick Schumacher deed dat met verve. Hij was de op een na snelste coureur van de zaterdag.

Schumacher Haas Bahrein test 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Omdat Haas op donderdag een halve testdag miste door transportproblemen, mochten ze de afgelopen twee dagen nog iets langer doorrijden op het moment dat de rest moest stoppen.

Op zaterdag, terwijl alle anderen al aan het inpakken waren, mocht Mick Schumacher nog twee uur doorrijden in zijn Haas VF-22, net als Magnussen dat op vrijdag een uur mocht. De Deen reed toen plots naar de snelste tijd van de dag.

Schumacher op P2

In de twee uur wist de jonge Duitser nog dertig ronden op de teller erbij te krijgen. Verder scherpte hij zijn tijd ook verder aan. Van een 1.33,1 op de medium C3-band ging hij naar een 1.32,2 op de zachte C4-band.

Daarmee was hij de snelste coureur op de C4-band en een halve seconde langzamer dan Verstappen eerder op de dag was op de zachte C5-band. Kanttekening is wel dat de omstandigheden iets gunstiger waren voor Mick, maar het toont aan dat Haas niet troosteloos onderaan hoeft te staan dit jaar zolang de auto doet wat het wil.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben de Formule 1 veranderd

Natuurlijk gaat het in de nieuwe RN365-podcast over het ontslag van Mazepin en het nieuwe contract van Verstappen. Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen