Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Haas F1 Team

Haas nestelt zich in blessuretijd testdagen naast Verstappen bovenaan het scorebord

Haas mocht nog wat langer doortesten dan de andere teams en Mick Schumacher deed dat met verve. Hij was de op een na snelste coureur van de zaterdag.

Schumacher Haas Bahrein test 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Omdat Haas op donderdag een halve testdag miste door transportproblemen, mochten ze de afgelopen twee dagen nog iets langer doorrijden op het moment dat de rest moest stoppen.

Op zaterdag, terwijl alle anderen al aan het inpakken waren, mocht Mick Schumacher nog twee uur doorrijden in zijn Haas VF-22, net als Magnussen dat op vrijdag een uur mocht. De Deen reed toen plots naar de snelste tijd van de dag.

Schumacher op P2

In de twee uur wist de jonge Duitser nog dertig ronden op de teller erbij te krijgen. Verder scherpte hij zijn tijd ook verder aan. Van een 1.33,1 op de medium C3-band ging hij naar een 1.32,2 op de zachte C4-band.

Daarmee was hij de snelste coureur op de C4-band en een halve seconde langzamer dan Verstappen eerder op de dag was op de zachte C5-band. Kanttekening is wel dat de omstandigheden iets gunstiger waren voor Mick, maar het toont aan dat Haas niet troosteloos onderaan hoeft te staan dit jaar zolang de auto doet wat het wil.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben de Formule 1 veranderd

Natuurlijk gaat het in de nieuwe RN365-podcast over het ontslag van Mazepin en het nieuwe contract van Verstappen. Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

9 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull