Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas reageert op geruchten kopiëren Ferrari: "Dit hadden ze misschien niet verwacht"

Haas reageert op de geruchten van andere Formule 1-teams. De concurrenten vermoeden dat de Amerikaanse renstal wel héél nauw samenwerkt met Ferrari, waardoor ze grote stappen hebben gemaakt op het middenveld. Niets van waar, aldus Haas.

In 2021 reden de coureurs van Haas vrijwel altijd op de negentiende en twintigste plaats. De renstal had het Formule 1-seizoen laten varen om de focus volledig te leggen op 2022. Dit lijkt een goede zet te zijn geweest, want in vier races scoorde het team al vijftien punten. Vorig jaar werd er in het hele seizoen geen enkele punt gescoord. Het team van Kevin Magnussen en Mick Schumacher heeft een nauwe samenwerking met het F1-team van Ferrari. Zo worden er onderdelen voor de VF-22 geproduceerd in Maranello, een steenworp naast de fabriek van Ferrari. Ook rijdt de Amerikaanse renstal met motoren van Italiaanse komaf. Bij concurrenten groeide al snel het vermoeden dat Haas wel héél nauw samenwerkte met Ferrari. Deze situatie doet velen denken aan de strategie van Racing Point, het huidige Aston Martin, die een deel van de Mercedes-bolide kopieerde. Simone Resta, technisch directeur van Haas, vindt het onzin. "Eerlijk, ik denk dat we alleen maar ons best doen. Ik ben gewoon blij dat ze het goed doen, want ze werken er hard voor", zegt hij tegen onder meer RacingNews365. Op de beschuldigingen van het 'kopiëren' doet hij dan ook weinig uit. "Ik ben gewoon gefocust op mijn werk en het leveren van het beste wat ik kan. We hebben onze allerbeste kwalificatie onlangs gehaald (P4) en we zitten zo vol vreugde dat we niet echt over wat anders nadenken, om eerlijk te zijn."

Resta: 'We kennen de regels wel!'

"Ik ben vooral bezig met het uitvoeren van mijn werk", legt Resta uit wanneer er door wordt gevraagd over de vermoedens van concurrenten. "We proberen de auto te verbeteren en het voor de coureur beter maken om mee te rijden. Alle andere dingen ga ik niet over. Ja, we kennen de regels en die moeten we respecteren. We gaan gewoon verder." "Er is verder niet zo veel over te zeggen. Als je naar de foto's kijkt, dan zie je bij veel auto's wat gelijkenissen. Wat moet je daarvan zeggen? Ik denk dat iedereen het gewoon goed moet doen en zich daarop moet concentreren. Ik denk dat ze van ons, op het middenveld, dit misschien niet helemaal hadden verwacht. En ja, wij willen verder komen en vooruitgang boeken."

Viaplay
x
Red Bull Horner maakt einde aan speculaties omtrent Red Bull-toekomst