Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Haas F1 Team

Haas reageert op geruchten kopiëren Ferrari: "Dit hadden ze misschien niet verwacht"

Haas reageert op de geruchten van andere Formule 1-teams. De concurrenten vermoeden dat de Amerikaanse renstal wel héél nauw samenwerkt met Ferrari, waardoor ze grote stappen hebben gemaakt op het middenveld. Niets van waar, aldus Haas.

XPB 1139412 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

In 2021 reden de coureurs van Haas vrijwel altijd op de negentiende en twintigste plaats. De renstal had het Formule 1-seizoen laten varen om de focus volledig te leggen op 2022. Dit lijkt een goede zet te zijn geweest, want in vier races scoorde het team al vijftien punten. Vorig jaar werd er in het hele seizoen geen enkele punt gescoord.

Het team van Kevin Magnussen en Mick Schumacher heeft een nauwe samenwerking met het F1-team van Ferrari. Zo worden er onderdelen voor de VF-22 geproduceerd in Maranello, een steenworp naast de fabriek van Ferrari. Ook rijdt de Amerikaanse renstal met motoren van Italiaanse komaf. Bij concurrenten groeide al snel het vermoeden dat Haas wel héél nauw samenwerkte met Ferrari.

Deze situatie doet velen denken aan de strategie van Racing Point, het huidige Aston Martin, die een deel van de Mercedes-bolide kopieerde. Simone Resta, technisch directeur van Haas, vindt het onzin. "Eerlijk, ik denk dat we alleen maar ons best doen. Ik ben gewoon blij dat ze het goed doen, want ze werken er hard voor", zegt hij tegen onder meer RacingNews365.

Op de beschuldigingen van het 'kopiëren' doet hij dan ook weinig uit. "Ik ben gewoon gefocust op mijn werk en het leveren van het beste wat ik kan. We hebben onze allerbeste kwalificatie onlangs gehaald (P4) en we zitten zo vol vreugde dat we niet echt over wat anders nadenken, om eerlijk te zijn."

Resta: 'We kennen de regels wel!'

"Ik ben vooral bezig met het uitvoeren van mijn werk", legt Resta uit wanneer er door wordt gevraagd over de vermoedens van concurrenten. "We proberen de auto te verbeteren en het voor de coureur beter maken om mee te rijden. Alle andere dingen ga ik niet over. Ja, we kennen de regels en die moeten we respecteren. We gaan gewoon verder."

"Er is verder niet zo veel over te zeggen. Als je naar de foto's kijkt, dan zie je bij veel auto's wat gelijkenissen. Wat moet je daarvan zeggen? Ik denk dat iedereen het gewoon goed moet doen en zich daarop moet concentreren. Ik denk dat ze van ons, op het middenveld, dit misschien niet helemaal hadden verwacht. En ja, wij willen verder komen en vooruitgang boeken."

Ook interessant:

Perfecte comeback geeft Verstappen en Red Bull weer hoop

Na een ijzersterk Grand Prix-weekend in Italië ziet Max Verstappen de achterstand in het WK op leider Charles Leclerc bijna halveren. Is de regerend wereldkampioen weer helemaal terug in de strijd voor zijn tweede titel?

Dat en nog veel meer bespreken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste podcast van RacingNews365.

5 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull