Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas: 'Renault en McLaren hebben gewoon geluk gehad'

Haas staat na drie Grand Prixs op de zevende plaats bij de constructeurs. Dat is niet waar ze willen staan en teambaas Geunther Steiner schuift dat af op pech. Hij vindt dat de concurrentie meer geluk heeft gehad gedurende de eerste drie races van het Formule 1-seizoen.

Kevin Magnussen scoorde alle elf punten voor het team van Haas, waar Romain Grosjean nog puntloos is. Dat heeft mede te maken met de foutieve pitstops in Australië en de gefaalde tactieken in Bahrein en China. De zevende plaats is niet waar Haas op basis van de huidige vorm thuishoort. Volgens Haas-teambaas Geunther Steiner staat het team daar doordat de concurrenten uit de malaise bleven en 'geluk hadden'. De Italiaan zegt dat in een interview met Motorsport.com. "Zij hadden geluk en wij vooral pech." Steiner ziet Renault en McLaren als voornaamste concurrenten in de strijd voor de titel 'best of the rest', maar ziet deze teams al op grote afstand staan. Haas heeft in het WK een achterstand van veertien punten op Renault en zelfs zeventien achter McLaren.

De snelheid van de Haas is echter goed, waarbij het team in Australië zelfs op een vierde en vijfde positie lag voordat beide auto's uitvielen. Dat geeft Steiner vertrouwen voor de komende races. " We zaten er constant goed bij tijdens de eerste drie races van het seizoen. Ik hoop dat we ons eigen geluk kunnen creëren. Australië was niet geweldig, anders hadden we nu gestaan waar we horen te staan." Ook in China had Haas pech met de Safety Car, die voor het Amerikaanse team op het verkeerde moment op de baan kwam. Haas had onvoldoende nieuwe banden om een aangepaste snellere strategie toe te passen. Voor het Amerikaanse team is het nu zaak om de bolide te blijven ontwikkelen. "We moeten blijven doen wat we nu doen. We bouwen meer kennis op en er komen bij de volgende Grand Prixs upgrades aan. Het plan is veranderd ten opzichte van vorig seizoen, toen we nauwelijks updates meebrachten en de focus verlegden naar de auto voor 2018. Nu hebben we besloten om vroeg in het seizoen met meer upgrades te komen."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi