Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Haas stopt met belangrijke race-activiteiten, F1 niet geraakt

Haas stopt aan het eind van het jaar met een belangrijk raceprogramma. Men stopt met NASCAR, waar het team samen met Tony Stewart onder de naam Stewart-Haas Racing in actief was.

Stewart Haas NASCAR
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Stewart-Haas Racing

De naam Stewart-Haas is een instituut in de NASCAR. De huidige samenstelling bestaat sinds 2009, Gene Haas stapte al eerder (2002) met Haas CNC Racing in de populairste Amerikaanse raceklasse. In totaal werden twee coureurskampioenschappen gewonnen in de CUP-Series en één in de klasse daaronder, de Xfinity Series.

Lange tijd was NASCAR de corebusiness van de racetak van Haas, totdat men in 2016 eveneens toetrad tot de Formule 1, waar men tot op de dag van vandaag in actief is.

Als reden voor het terugtrekken van het team wordt in het statement aangegeven dat na jaren van inzet en commitment het tijd is om met het oog op het zaken- en privéleven 'de fakkel door te geven'. Men verlaat de klasse met opgeheven hoofd en met ontstellend veel dank aan alle teamleden, zo staat te lezen.

RacingNews365 vroeg Haas F1 om een reactie met de vraag of en of en hoe de Formule 1-activiteiten hierdoor geraakt worden, maar dat staat hier volledig los van: "Gene is volledig betrokken bij en gecommitteerd aan het F1-team."

Ook interessant:

Wat scheelt eraan bij Red Bull? Moeten fans zich zorgen gaan maken na de Grand Prix van Monaco? Moet Max Verstappen zich wellicht zorgen gaan maken? Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers vellen hun oordeel in een kakelverse podcast van RacingNews365!

Bekijk de podcast liever op Youtube? Dat kan hier natuurlijk ook!

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap