Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Haas-teambaas bedaart gemoederen na inbeslagname inboedel

RacingNews365 wist exclusief te melden dat er in de paddock van Zandvoort beslag werd gelegd op de inboedel van Haas F1 door voormalig sponsor Uralkali. Die partij wacht nog op 12 miljoen dollar aan sponsorgeld wat Haas F1 volgens een juridische uitspraak terug dient te betalen.

Komatsu Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tegenover Viaplay staat teambaas Ayao Komatsu uitgebreid stil bij het geschil. Of is er helemaal geen geschil? "De uitspraak was al enige tijd geleden en dat hebben we volledig geaccepteerd. We hebben geprobeerd aan de betalingsverplichting te voldoen, maar dat is een gecompliceerd proces. Het duurt daardoor langer dan verwacht, maar het ligt nu in handen van onze advocaten en we proberen het zo snel mogelijk op te lossen. Ik ben vol vertrouwen dat dat lukt."

Gevraagd of het het raceweekend in Zandvoort in de weg zit, antwoordt Komatsu ontkennend, waarna hij tevens ontkent dat er onderhandelingen gaande zijn tussen Haas en Uralkali. "Nee nee, dat is ook niet nodig, want we accepteren de betalingsverplichting. Het praktische dingetje is alleen het overmaken van het geld van de Verenigde Staten naar hun kant (vanwege de oorlog in Oekraïne zijn er beperkingen in het uitvoeren van financiële transacties naar Rusland, red.)."

Komatsu ontkent echter niet dat er op donderdagavond gerechtsdeurwaarders langs zijn geweest. Hij ontkent dan weer wel dat die daadwerkelijk beslag hebben gelegd op de inboedel. "Je hebt kunnen zien dat we vandaag gewoon hebben gereden. Het was puur om er voor te zorgen dat er betaald wordt."

RacingNews365 wist eerder echter al te melden dat de inbeslagname niet geldt tijdens de race-activiteiten, maar wel tijdens de avonden en nachten in Zandvoort en ná de race-activiteiten op zondag. Bovendien liet een Nederlandse advocaat die Uralkali bijstaat RacingNews365 weten dat de bezittingen van Haas Nederland momenteel niet mogen verlaten.

Vragen over of Haas F1 het land uit mag na de GP van Nederland om koers te zetten richting Monza, iets wat volgens de huidige situatie dus niet mogelijk zou moeten zijn, ontwijkt de Japanner: "Het doel is om voor het einde van het weekend de transactie te hebben voltooid."

Bekijk het volledige interview hieronder.

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull past opnieuw auto Verstappen aan