Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Haas-teambaas reageert op samenwerking met Toyota

De kogel is door de kerk: Haas gaat intensief samenwerken met Toyota. Teambaas Ayao Komatsu is ontzettend blij.

Komatsu
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met Toyota keert er een grote autofabrikant terug in de Formule 1. De Japanse gigant vertrok na 2009 uit de koningsklasse van de autosport, maar gaat nu een technische samenwerking aan met Haas. RacingNews365 kon eerder dit jaar al melden dat er een samenwerking aan zat te komen. Haas-teambaas Ayao Komatsu kan zijn geluk niet op dat Haas naast Ferrari ook met Toyota in zee gaat.

"Ik ben ontzettend blij dat Haas en Toyota GAZOO Racing deze technische samenwerking zijn aangegaan", stelt Komatsu. "Dat een wereldleider in de autosector onze organisatie ondersteunt en met ons samenwerkt, terwijl ze hun eigen technische expertise willen ontwikkelen en versnellen, het is simpelweg een samenwerking met duidelijke voordelen voor beide partijen. De mogelijkheid om gebruik te maken van de beschikbare middelen en kennis bij Toyota GAZOO Racing en om te profiteren van hun technische processen zal van groot belang zijn voor onze eigen ontwikkeling en onze duidelijke wens om onze competitiviteit in de Formule 1 verder te vergroten. In ruil daarvoor bieden we Toyota GAZOO Racing een platform om hun interne technische capaciteiten volledig te benutten en verder te ontwikkelen."

Komatsu bedankt ook Ferrari voor de medewerking. "Ik ben natuurlijk blij dat we de steun hebben gekregen van de Formule 1 en Ferrari voor de technische samenwerking, dat bedoeld is om voortdurend succes te boeken in de Formule 1. Samen met Gene Haas wil ik in het bijzonder Stefano Domenicali en Fred Vasseur bedanken. Richting Toyota gaat onze dank uit naar Akio Toyoda (voorzitter Toyota red.), Tomoya Takahashi (president GAZOO Racing Company red.) en Masaya Kaji (Project Manager GAZOO Racing Company red).. Iedereen bij Haas kijkt uit naar de gezamenlijke resultaten van de samenwerking. We kunnen niet wachten om aan de slag te gaan en onze gezamenlijke ambities waar te maken."

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko hangt Red Bull-toekomst op aan Verstappen na dreigende schorsing