Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas tegen uitkering prijzengeld Force India

Racing Point Force India maakt vooralsnog geen aanspraak op het prijzengeld dat Force India in de voorbije jaren bij elkaar reed. Het team van Haas F1 ligt dwars.

Omdat Racing Point Force India officieel een nieuw team op de Formule 1-grid is, maakt het geen aanspraak op het prijzengeld dat Force India in de laatste jaren bij elkaar reed. Het geld wordt alleen uitgekeerd als alle teams daarmee akkoord gaan.

Haas F1 is vooralsnog niet akkoord gegaan met dat voorstel, zo bevestigt teambaas Günther Steiner in gesprek met Racefans.net , maar voegt daar wel aan toe dat dat nog kan veranderen: "We hebben niet getekend, maar dat betekent niet dat we het per se bij het rechte eind hebben. We willen graag meer informatie omtrend de situatie en willen dan ook graag horen waarom er voor Racing Point Force India een uitzondering gemaakt zou moeten worden." "Waarom zouden we Racing Point Force India niet moeten zien als een nieuw team, terwijl het dat op papier wel is? Daar willen we een antwoord op en dat hebben we vooralsnog niet gekregen." Günther Steiner zegt niet te weten of er meerdere teams zijn die (nog) geen toestemming hebben gegeven het prijzengeld van Force India uit te keren aan Racing Point Force India.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'