Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas toont begrip voor geldzoekend Red Bull en Mercedes

De Formule 1-teams moeten zich sinds vorig jaar houden aan een budget plafond. De topteams proberen deze reductie van het budget te compenseren door hier en daar te lobbyen voor compensatie. Haas-teambaas Guenther Steiner zegt dat te begrijpen.

Het aankomende seizoen zullen er drie sprintraces worden gehouden in Formule 1. Origineel werd er gesproken over meer sprintraces, maar Red Bull en Mercedes staken hier naar verluidt een stokje voor. De topteams zouden dan meer financiële compensatie willen van de FIA, want meer competitieve meters staat gelijk aan meer kosten. Guenther Steiner vindt daar niks geks aan. "Ik zou dat niet teleurstellend noemen. Zij proberen gewoon hun werk te doen", zo beredeneert de teambaas van Haas in gesprek met onder andere RacingNews365 . "Als je geld hebt, wil je een grotere budget cap. Als je geen geld hebt, wil je proberen om meer geld te krijgen. Dus ik denk dat ze gewoon hun werk doen, dus dat stelt me niet teleur", zegt de Italiaan nuchter. Steiner wijst naar de FIA, de autosportfederatie moet hiervoor met een oplossing komen, zo vindt hij. "Ik denk denk dat we hier een bestuur voor hebben en zij zullen het afhandelen."

'Budget plafond is niet het probleem'

De teambaas van Haas kan zich goed verplaatsen in Red Bull en Mercedes en denkt dat hij hetzelfde zou doen als hij in hun schoenen zou staan. "Dat is ook wat je moet doen (als Red Bull of Mercedes zijnde, red.). Wij (Haas, red.) moeten lobbyen aan de andere kant, en hopen dat het niet gebeurt." "Zij proberen hun macht te gebruiken om iets in gang te stellen wat hun prestaties zal helpen, namelijk dat ze meer geld uit mogen geven. Dat terwijl sommige teams juist meer geld nodig hebben", weet Steiner maar al te goed. De vrolijke Italiaan denkt ook het probleem aan te kunnen wijzen. "Het budget plafond is niet het probleem, het is eigenlijk het geld dat het probleem is. Maar we hebben een bestuur en dat bestuur zal dit probleem tackelen", benadrukt Steiner nogmaals.

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen