Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Guenther Steiner

Haas toont begrip voor geldzoekend Red Bull en Mercedes

De Formule 1-teams moeten zich sinds vorig jaar houden aan een budget plafond. De topteams proberen deze reductie van het budget te compenseren door hier en daar te lobbyen voor compensatie. Haas-teambaas Guenther Steiner zegt dat te begrijpen.

Brazil Sprint race start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Het aankomende seizoen zullen er drie sprintraces worden gehouden in Formule 1. Origineel werd er gesproken over meer sprintraces, maar Red Bull en Mercedes staken hier naar verluidt een stokje voor. De topteams zouden dan meer financiële compensatie willen van de FIA, want meer competitieve meters staat gelijk aan meer kosten. Guenther Steiner vindt daar niks geks aan.

"Ik zou dat niet teleurstellend noemen. Zij proberen gewoon hun werk te doen", zo beredeneert de teambaas van Haas in gesprek met onder andere RacingNews365.

"Als je geld hebt, wil je een grotere budget cap. Als je geen geld hebt, wil je proberen om meer geld te krijgen. Dus ik denk dat ze gewoon hun werk doen, dus dat stelt me niet teleur", zegt de Italiaan nuchter.

Steiner wijst naar de FIA, de autosportfederatie moet hiervoor met een oplossing komen, zo vindt hij. "Ik denk denk dat we hier een bestuur voor hebben en zij zullen het afhandelen."

'Budget plafond is niet het probleem'

De teambaas van Haas kan zich goed verplaatsen in Red Bull en Mercedes en denkt dat hij hetzelfde zou doen als hij in hun schoenen zou staan. "Dat is ook wat je moet doen (als Red Bull of Mercedes zijnde, red.). Wij (Haas, red.) moeten lobbyen aan de andere kant, en hopen dat het niet gebeurt."

"Zij proberen hun macht te gebruiken om iets in gang te stellen wat hun prestaties zal helpen, namelijk dat ze meer geld uit mogen geven. Dat terwijl sommige teams juist meer geld nodig hebben", weet Steiner maar al te goed. De vrolijke Italiaan denkt ook het probleem aan te kunnen wijzen.

"Het budget plafond is niet het probleem, het is eigenlijk het geld dat het probleem is. Maar we hebben een bestuur en dat bestuur zal dit probleem tackelen", benadrukt Steiner nogmaals.

Ook interessant:

Red Bull verzekert zich van miljoenen, bodyguards beveiligden Latifi

Red Bull heeft wederom een enorme sponsordeal en Latifi heeft bodyguards nodig: binnen een paar minuten praten we je in onderstaande video bij met het laatste nieuws uit de Formule 1!

Forbidden

Weddenschappen Haas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

3 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"