© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Haas wil geen Ferrari-talent in het team

15 okt. 2017 12:30 Rik Alkema 0 reacties
Haas-teambaas Guenther Steiner heeft naar eigen zeggen een aanbod van Ferrari om een talent te stallen bij het team afgeslagen. Haas werkt volgens Steiner wel nauw samen met het topteam uit Italië, maar de huidige line-up is volgens hem 'perfect'.

Ferrari vangt bot bij Haas

Het is geen geheim dat Ferrari en Haas nauw samenwerken. Behalve de motoren levert Ferrari ook diverse onderdelen aan het team, dat pas sinds 2016 mee doet aan de Formule 1.

Daar is Haas natuurlijk erg dankbaar voor, maar er zit een grens aan de samenwerking aldus teambaas Guenther Steiner. 

"We werken nauw samen met Ferrari, maar ze respecteren onze beslissingen. Als ze ons iets vragen en we zeggen nee, dan begrijpen ze dat", vertelt Steiner aan RACER.com.

De coureurs zijn volgens Steiner een essentieel onderdeel van het team en dus wil het team daar graag zelf de controle over houden.

"Wij zijn zeer tevreden over onze huidige coureurs en we werken perfect met ze samen", is Steiner positief over Romain Grosjean en Kevin Magnussen.

"Uiteindelijk zijn het de coureurs die een team verder kunnen brengen, door hun ervaringen op de baan. Het is essentieel dat de coureurs goede feedback leveren aan het team en de huidige coureurs doen dat perfect."

Toch wil Steiner niets uitsluiten voor de toekomst, aangezien er veel kan gebeuren in de Formule 1.

"Het is pas ons tweede jaar in de Formule 1, dat vergeten veel mensen. Alles is nieuw voor ons en ik kan niet zeggen dat het met andere coureurs nog beter was gegaan de afgelopen jaren", besluit Steiner cryptisch.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen