Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas wil geen Ferrari-talent in het team

Haas-teambaas Guenther Steiner heeft naar eigen zeggen een aanbod van Ferrari om een talent te stallen bij het team afgeslagen. Haas werkt volgens Steiner wel nauw samen met het topteam uit Italië, maar de huidige line-up is volgens hem 'perfect'.

Het is geen geheim dat Ferrari en Haas nauw samenwerken. Behalve de motoren levert Ferrari ook diverse onderdelen aan het team, dat pas sinds 2016 mee doet aan de Formule 1. Daar is Haas natuurlijk erg dankbaar voor, maar er zit een grens aan de samenwerking aldus teambaas Guenther Steiner. "We werken nauw samen met Ferrari, maar ze respecteren onze beslissingen. Als ze ons iets vragen en we zeggen nee, dan begrijpen ze dat" , vertelt Steiner aan RACER.com. De coureurs zijn volgens Steiner een essentieel onderdeel van het team en dus wil het team daar graag zelf de controle over houden. "Wij zijn zeer tevreden over onze huidige coureurs en we werken perfect met ze samen" , is Steiner positief over Romain Grosjean en Kevin Magnussen.

"Uiteindelijk zijn het de coureurs die een team verder kunnen brengen, door hun ervaringen op de baan. Het is essentieel dat de coureurs goede feedback leveren aan het team en de huidige coureurs doen dat perfect." Toch wil Steiner niets uitsluiten voor de toekomst, aangezien er veel kan gebeuren in de Formule 1. "Het is pas ons tweede jaar in de Formule 1, dat vergeten veel mensen. Alles is nieuw voor ons en ik kan niet zeggen dat het met andere coureurs nog beter was gegaan de afgelopen jaren" , besluit Steiner cryptisch.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"