© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Haas wil profiteren van betrouwbaarheidsproblemen Renault-motor

23 nov. 2017 14:40 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 team van Haas F1 wil profiteren van de penibele motorensituatie voor Toro Rosso en het fabrieksteam van Renault. De strijd om de zesde positie ligt nog helemaal open.

Haas kan zesde plaats in WK pakken in Abu Dhabi

Momenteel bezet het team van Scuderia Toro Rosso de zesde plaats in het WK met een voorsprong van vier punten ten opzichte van Renault. Haas staat momenteel op de achtste plaats en moet een achterstand van zes punten goedmaken op Toro Rosso.

De strijd om de zesde plaats is er een die gaat om vijftien tot twintig miljoen aan prijzengeld. Dat is het verschil tussen de zesde en de achtste plaats.

Teambaas Guenther Steiner weet dat zijn team een uitstekende race moet rijden wil het nog klimmen in de WK-eindstand. 

"Het eerste doel is om ervoor te zorgen dat onze auto's in de punten eindigen. Dat betekent dat we een heel goed weekend nodig hebben. Daarbij zou het ons goed uitkomen als Toro Rosso en Renault wat problemen hebben. Vanzelfsprekend kan pech ons ook treffen."

Een speciaal aanvalsplan voor de F1-race in Abu Dhabi heeft het team van Haas niet. "Je gaat altijd voor het maximale resultaat. Als we iets bijzonders in petto hadden, dan hadden we dit al lang gebracht. Je probeert in de Formule 1 altijd iets speciaals te doen. Wij hebben niets te verliezen, maar dat was in Brazilië ook al zo."

In Brazilië stelde Haas teleur. Kevin Magnussen viel uit en Romain Grosjean kwam, mede door een tijdstraf, niet verder dan de vijftiende plaats.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen