Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas wil profiteren van betrouwbaarheidsproblemen Renault-motor

Het Formule 1 team van Haas F1 wil profiteren van de penibele motorensituatie voor Toro Rosso en het fabrieksteam van Renault. De strijd om de zesde positie ligt nog helemaal open.

Momenteel bezet het team van Scuderia Toro Rosso de zesde plaats in het WK met een voorsprong van vier punten ten opzichte van Renault. Haas staat momenteel op de achtste plaats en moet een achterstand van zes punten goedmaken op Toro Rosso. De strijd om de zesde plaats is er een die gaat om vijftien tot twintig miljoen aan prijzengeld. Dat is het verschil tussen de zesde en de achtste plaats. Teambaas Guenther Steiner weet dat zijn team een uitstekende race moet rijden wil het nog klimmen in de WK-eindstand. " Het eerste doel is om ervoor te zorgen dat onze auto's in de punten eindigen. Dat betekent dat we een heel goed weekend nodig hebben. Daarbij zou het ons goed uitkomen als Toro Rosso en Renault wat problemen hebben. Vanzelfsprekend kan pech ons ook treffen."

Een speciaal aanvalsplan voor de F1-race in Abu Dhabi heeft het team van Haas niet. " Je gaat altijd voor het maximale resultaat. Als we iets bijzonders in petto hadden, dan hadden we dit al lang gebracht. Je probeert in de Formule 1 altijd iets speciaals te doen. Wij hebben niets te verliezen, maar dat was in Brazilië ook al zo." In Brazilië stelde Haas teleur. Kevin Magnussen viel uit en Romain Grosjean kwam, mede door een tijdstraf, niet verder dan de vijftiende plaats.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden