Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Guenther Steiner

Haas zet in op terugkeer naar middenveld: "Er ligt een echte kans voor ons"

Haas hoopt in 2022 weer terug te kunnen keren naar het middenveld van de Formule 1. Teambaas Guenther Steiner vertelt in een exclusief interview met RacingNews365 hoe zijn team dit wil gaan bereiken in het komende seizoen.

E6ul Ao BWYB Yh W Im
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Haas kende vorig jaar een teleurstellend 2021. De Amerikaanse renstal gaf voorgaand aan het Formule 1-seizoen al aan de auto niet door te zullen ontwikkelen en alle ogen te richten op de de nieuwe reglementen van dit jaar. Daarnaast besloot het team om te kiezen voor twee rookies, Mick Schumacher en Nikita Mazepin.

Beide coureurs wisten dan ook geen potten te breken met bolide van vorig jaar, maar toch heeft teambaas Guenther Steiner goede hoop voor het aankomende F1-seizoen. "Alle teams zitten nu dichter bij elkaar", zegt de Italiaan in een exclusief interview met RacingNews365.

"De budget cap werkt niet alleen voor ons, het werkt voor iedereen. Je moet echt goed werk leveren om vooraan te staan", aldus Steiner die wel een extra voordeel ziet voor zijn team. "Wij hebben altijd met een klein budget gewerkt, dus voor ons is het niets nieuws. Dit is wat wij vanaf het begin deden. Trouwens, in het begin hadden we nog minder budget."

Haas kan minder geld uitgeven

Ook in 2022 zal Haas met minder budget moeten opereren dan andere teams. Het budget plafond schrijft voor dat teams niet meer dan 140 miljoen euro uit mogen geven, maar Haas heeft minder miljoenen te besteden. Steiner vertelt wat daar de reden van is.

"Ons budget plafond is lager omdat wij sommige onderdelen kopen zoals de ophanging bijvoorbeeld. Wij hoeven dat niet te ontwerpen en te ontwikkelen en hebben daar geen apparatuur voor nodig. Dat wordt dan berekend in ons budget plafond", legt Steiner uit.

Herhaling van gloriejaar Haas?

2018 was het beste jaar voor Haas tot nu toe. Romain Grosjean en Kevin Magnussen finishten geregeld in de punten en Haas eindigde als vijfde in het constructeurskampioenschap. Ondanks de mindere financiële middelen verwacht de teambaas dat Haas het dit jaar opnieuw goed zou kunnen doen.

"Ik denk dat we terug zouden kunnen keren in het middenveld, maar de teams die toen (in 2018, red.) achter ons stonden, die kunnen nu ook vooruit gaan. En de teams die voor ons staan, die kunnen ook achteruit gaan. Ik denk dat het veld competitiever zal zijn", verwacht Steiner.

"We hebben nog steeds veel dezelfde mensen op dezelfde plekken", gaat de Italiaan verder. "Ik denk zelfs dat de technische afdeling er beter voor staat dan in het begin. Dus ik denk dat er een echte kans ligt voor ons. De praktijk zal het moeten uitwijzen natuurlijk. De rest doet hetzelfde en ik kan niet zeggen hoe goed de rest zal zijn."

Ook interessant:

Red Bull verzekert zich van miljoenen, bodyguards beveiligden Latifi

Red Bull heeft wederom een enorme sponsordeal en Latifi heeft bodyguards nodig: binnen een paar minuten praten we je in onderstaande video bij met het laatste nieuws uit de Formule 1!

6 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"