Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Hakkinen: "Alleen deze twee F1-coureurs kunnen Verstappen stoppen"

Vraag Mika Hakkinen naar wie de Formule 1 Grand Prix van Brazilië kan winnen en hij hinkt op drie gedachten. In zijn ogen zijn er hooguit twee coureurs die Max Verstappen van het goud af kunnen houden in Sao Paulo.

Verstappen Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Dit weekend staat de Formule 1 Grand Prix van Brazilië op het programma, de race die vorig jaar bij hoge uitzondering niet door een Red Bull werd gewonnen. George Russell ging er met de overwinning vandoor. Liggen er dan ook dit weekend kansen voor anderen? Mika Hakkinen denkt van wel, al is in zijn ogen het aantal potentiële uitdagers van Max Verstappen op één hand te tellen. Of op twee vingers eigenlijk.

"In mijn ogen zijn er twee coureurs die Max Verstappen van een zege af kunnen houden in Brazilië dit weekend", zo begint de Finse tweevoudig wereldkampioen in zijn uitgebreide column voor Unibet.

"Dat zijn Lewis Hamilton en Lando Norris. Max gaat voor overwinning nummer 17, maar met de manier waarop Lewis en Lando momenteel rijden, zouden zij weleens problemen kunnen veroorzaken voor Red Bull. Ik vond dat ze allebei briljant reden in Mexico."

"Ik zie in het rijden van beiden het vuur branden", zo vervolgt Hakkinen. "Als ze het momentum van Mexico mee hebben weten te nemen naar Brazilië, dan kan op Interlagos van alles gaan gebeuren."

Makkelijk wordt 't niet

Maar ook Hakkinen weet dat een overwinning zowel Hamilton als Norris niet aan zal komen waaien, want met Verstappen reken je niet zomaar af: "Je kunt je nauwelijks voorstellen dat Max al 16 races heeft gewonnen - de F1-kalender telde niet meer dan 16 races toen ik mijn wereldtitels won."

"Het maakt ook niet eens uit of Max Verstappen van poleposition vertrekt of dat hij net zoals in Mexico net iets verder naar achteren staat. De auto heeft het in zich om elke race te winnen en Max weet dat potentieel er elke keer weer uit te halen."

Ook interessant:

Verstappen en Perez geven Red Bull ieder op eigen wijze vleugels

De Grand Prix van Mexico was er weer één waar genoeg in zat. Blunders, verrassingen, crashes... Genoeg om over na te praten dus in een kakelverse Formule 1-podcast van RacingNews365.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking 'Red Bull-vertrek Newey voor GP Miami aangekondigd'