Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Hakkinen: "Dat maakt Verstappen twee tienden per ronde sneller"

Mika Hakkinen denkt dat Max Verstappen dit seizoen bijna als vanzelf twee tienden per ronde sneller is geworden. Hij spreekt daarbij uit ervaring.

Verstappen pitlane
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Mika Hakkinen werd in zijn carrière niet één, maar zelfs twee keer wereldkampioen, in 1998 én in 1999, in beide gevallen met McLaren. De 'Flying Fin' verwacht dit jaar veel van de kersverse wereldkampioen Max Verstappen, die nu al twee tienden per ronde sneller zou zijn dan vorig jaar.

"Ik ben er zeker van dat hij sneller zal zijn dan ooit", zo blikt Hakkinen vooruit op de eerste Grand Prix in gesprek met Viaplay. "Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat het winnen van een wereldtitel je rond de twee tienden van een seconde per ronde sneller maakt."

Hij weet dat het misschien wat ongeloofwaardig klinkt, maar hij gelooft heilig in die stelling: "Het is ongelooflijk, maar het geeft je meer vertrouwen. Je gaat er nauwkeuriger door rijden. Je rijdt niet altijd meer enkel vol gas, omdat je weet waar een goede ronde uit bestaat."

Neemt Verstappen nog risico's of niet?

Hij dicht Max Verstappen al die nieuw verworven kennis en kwaliteiten toe: "Ik denk dat Max Verstappen dat waar kan maken, maar de vraag is hoeveel risico's hij nog wil gaan nemen. In het verleden hebben we immers gezien dat hij best bereid is grote risico's te nemen."

Maar wat als de start van het seizoen niet zo goed verloopt als men bij Red Bull verwacht of hoopt? Dan alsnog is er niet direct een man overboord voor Verstappen, denkt Hakkinen: "Dat schaadt zijn vertrouwen niet, dan zal alsnog het gevecht verdergaan. Het seizoen duurt immers lang. Max weet dat er goede mensen voor Red Bull werken en zelf zal hij niet veranderen."

"Max Verstappen gaat hoe dan ook all in, daar ben ik zeker van", vervolgt het McLaren-icoon. "Maar het wordt interessant om te zien bij wie hij (in het geval van aanvaringen, red.) de schuld gaat neerleggen nu hij een wereldkampioen is", besluit Hakkinen lachend.

Ook interessant:

Brede grijns Red Bull zegt genoeg over titelkansen Verstappen

In de podcast van RacingNews365 bekijken we de titelkansen van Verstappen, de concurrentie van Ferrari en hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk een verrassing voor jullie! Volg hier snel de laatste aflevering!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe trainer Verstappen Bekende naam komt over van grote concurrent