Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Hakkinen denkt dat Verstappen Red Bull uiteindelijk zal verlaten

Tweevoudig Formule 1-wereldkampioen Mika Hakkinen denkt niet dat Max Verstappen zijn gehele F1-carrière bij Red Bull zal slijten. Hij verwacht op enig moment nog wel een overstap naar een ander team.

Verstappen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen heeft in recente jaren herhaaldelijk aangegeven dat hij geen redenen ziet om Red Bull ooit te verlaten en dat hij zich dus prima voor kan stellen dat hij tot het einde van zijn carrière bij Red Bull zal blijven. Mika Hakkinen denkt echter niet dat het werkelijk zo gaat lopen, zo geeft hij aan in zijn videocolumn van Unibet.

"Hij heeft een langlopend contract (t/m 2028, red.) met Red Bull en dat is mooi, want dat toont aan dat het vertrouwen in het team er is. Ze hebben daar goede technici en ontwerpers", aldus Hakkinen, die daarmee een grote 'maar' inluidt.

"De huidige kalender is slopend. Al die races eisen hun tol. Veel teamleden, man en vrouw, hebben gezinnen en die zullen ook ooit tijd met hun vrouwen en kinderen willen doorbrengen. Het is niet ondenkbaar dat sleutelfiguren binnen een team er opeens genoeg van hebben en niet langer doorgaan. Dat kan in mijn ogen echt een probleem worden."

Verstappen naar een ander team?

"Bovendien worden mensen ouder en ook dat kan een reden zijn om te stoppen", vervolgt hij, om vervolgens een verschil aan te stippen tussen de coureurs en de overige teamleden: "Die monteurs brengen vele uren door in wachtruimten op luchthavens, om vervolgens met commerciële vluchten van A naar B te reizen en in kleine minibusjes naar het circuit te worden vervoerd."

"De coureurs daarentegen hebben hun privévliegtuigen en er staat altijd een auto op hen te wachten. Dat is een hele andere stijl van leven. Het is mooi dat Verstappen zo'n langlopend contract tekent, maar het risico is altijd aanwezig dat wanneer belangrijke personen wegvallen de auto niet meer naar de verwachtingen van de coureur presteert. Op dat moment zal een coureur zich afvragen of het tijd is om van team te wisselen."

"Ik denk dan ook niet dat Max Verstappen voor de rest van zijn carrière bij Red Bull zal blijven. Dat is enkel mijn mening. Maar historisch gezien zijn coureurs om uiteenlopende redenen vaak van team gewisseld, ook al hadden ze meerdere titels met één specifiek team gewonnen. Dat konden financiële redenen zijn, of gewoon omdat ze toe waren aan een nieuwe omgeving."

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen gaf concurrentie rijles

Wat een ronduit opmerkelijk raceweekend hebben we achter de rug! Van de wereldtitel van Max Verstappen tot de aankondiging van Nyck de Vries bij AlphaTauri. Van tractoren op de baan tot complete onduidelijkheid over de puntentelling. Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

42 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"