Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Hakkinen: "Formule 1 is nog even geweldig als vroeger"

De Formule 1 is niet iedere race even spannend, maar in de ogen van oud-Formule 1-coureur Mika Hakkinen hebben mensen niets te klagen. De Finse wereldkampioen is van mening dat de sport nog even geweldig is als in de bejubelde periode waarin hij actief was in de sport.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het sentiment dat de Formule 1 niet meer zo interessant is als in 'de gloriedagen' van de sport, daar kan tweevoudig wereldkampioen Mika Hakkinen zich niet in vinden. In de ogen van de voormalig McLaren-coureur is de Formule 1 niet minder spannend dan het in zijn tijd was, zo vertelt hij in gesprek met RacingNews365.

"De Formule 1 is vandaag de dag fantastisch, maar dat was in mijn tijd ook zo", begint Hakkinen. "We hebben tegenwoordig de juiste mensen in de sport en er hangt een goede sfeer. Het is te makkelijk om te zeggen dat het tien jaar geleden leuker was dan het nu is, het is nog altijd geweldig! We moeten niet te veel op de negatieve dingen focussen."

Het is mogelijk dat er te romantisch over de Formule 1 van het verleden wordt gedacht, maar ook in het verleden was lang niet alles rozengeur en maneschijn, zo ziet Hakkinen. De Finse coureur geeft desgevraagd toe dat het simpelweg een andere situatie was dan nu. "In de jaren negentig waren er veel minder camera's, dus was het makkelijk om bepaalde dingen die minder goed waren over het hoofd te zien."

"Natuurlijk zijn de Formule 1-auto's anders, ze maken bijvoorbeeld niet meer zoveel geluid als toen. Dat is iets dat het oordeel van mensen snel kan beïnvloeden. Dit terwijl de auto's zo ongelooflijk snel zijn tegenwoordig, maar mensen vergeten dat gemakkelijk door het gebrek aan geluid", stelt Hakkinen.

1 reactie

    Breaking Lovende Verstappen: "We hebben de Honda-motor nog niet maximaal belast"